Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Produktové novinky u elektrotvarovek Frialen®, tvarovek na tupo a také montážního příslušenství

Pro rok 2018 je mezi elektrotvarovkami FRIALEN® opět několik zajímavých novinek, které stojí za zmínku. Současně společnost Nicoll, která na český trh elektrotvarovky z dílny výrobního závodu FRIATEC Mannheim dodává pod divizní značkou Aliaxis, zařadila do svého sortimentu nové montážní příslušenství pro snadnější práci na staveništi.

FIXBLOC navařovací pás k vytvoření pevného bodu


Používá se k vytvoření pevného bodu na PE potrubí a slouží jako zábrana proti podélnému pohybu trubky, pomoc při montáži a vytvoření fixace na trubním vedení. Odolnost takového pevného bodu je pak až 40 kN. Je také možné po obvodu trubky navařit více kusů. Montáž se provádí pomocí standardních textilních upínacích popruhů s ráčnou a šířce 50 mm. Minimální délka upínacího popruhu je přibližně 3,5x průměr trubky. Pokud nelze použít upínací popruh kolem obvodu trubky, je možné FIXBLOC instalovat pomocí zařízení podobnému truhlářské svorce (obj. č. 613380), které lze u nás i zapůjčit.





Y kusy pro sdružení potrubních větví do jednoho okruhu

Nové Y kusy slouží pro sdružení potrubních větví do jednoho okruhu. Dodávají se ve variantě se všemi třemi konci pro elektrosvařování nebo s průběžným koncem na tupo. Každý konec se svařuje zvlášť. Svařuje se bez použití fixačních držáků a má široké svařovací zóny a dlouhé studené zóny. Jsou vybaveny čárovým kódem pro plně automatický svařovací proces.

Nové sedlové odbočky SA XL v dimenzích do d 400 mm.




U navrtávacích sedlových odboček bez vrtáku došlo ke kompletnímu přepracování. Nyní jsou všechny v talkové třídě SDR 11 a nově mají odbočku v dimenzi d 225 – d 400 mm. Jedná se o vůbec nejlevnější způsob vysazení odbočky, který je dokonce výrazně levnější než vysazení odbočky pomocí redukovaného T kusu svařovaného na tupo.


Plastové poklopy REN PLUS

Řadu poklopů REN PLUS v naší nabídce doplňujeme o plastové ventilové a šoupátkové ventily z materiálu označeného PA6 30GF. Poklopy těchto ventilů jsou z šedé litiny EN GJL. K instalaci je nutná podkladová deska RENKO. Barva víčka poklopu na vodu je modrá, na plyn pak černá.

Dále jsme do sortimentu elektrotvarovek FRIALEN® zařadili nový redukovaný T kus T RED v zajímavých dimenzích d 90/32 – 160/125 mm. Ten by měl být k dispozici v průběhu roku. Mezi tvarovky na tupo jsme nově přidali další dimenze redukovaných T kusů a redukcí.


V oblasti montážního příslušenství jsme reagovali na poptávku a doplnili jsme sortiment o rotační řezák trubek o průměrech d 160 až d 630 mm, řezák vnějšího výronku pro potrubí od d 75 do d 900 mm, podpůrný stojan trubek s rolnami pro podpěru a snadnou manipulaci trubek na staveništi a v neposlední řadě také o kapalinu pro detekci úniku plynu, která je v rozprašovači a velmi dobře se s ní pracuje.

Celý katalog a ceník pro rok 2018 s interaktivním obsahem je možné stáhnout elektronicky, nebo je v tištěné podobě k dispozici na našem zákaznickém servisu či u našich produktových manažerů.


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...