Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Poznejte lépe některé z novinek v sortimentu elektrotvarovek Frialen® a montážního příslušenství Friatools®

Kromě nových navrtávacích odbočkových T –kusů s prodlouženým hrdlem DAA a navrtávací sedlové odbočky bez vrtáku SA UNI, jsou od letošního roku v produktové nabídce zařazeny přechodové tvarovky, zemní poklopy a také novinky v sortimentu svařovacích automatů FRIAMAT® a jejich příslušenství.

Přechodové tvarovky


Přechodový kus USTRS slouží ke spojování ocelových částí rozvodných systémů s trubním systémem z PE-HD. Ocelová část přechodového kusu je nerozebíratelně spojená a je zabezpečena proti pootočení. Přechodový kus je ukončen hrdlem na tupo, PE část lze svařovat metodou na tupo či elektrotvarovkou a ocelovou část ručním obloukovým svařováním obalenou elektrodou. Tyto tvarovky dodáváme v dimenzích od d 20/15 mm do d 630/600 mm.

Kromě tohoto přechodového kusu, jsou univerzální přechodové tvarovky PE-HD na mosaz UAM a UAN nově také v dimenzi závitového přechodu 3“ a 4“.

Svařovací automaty FRIAMAT®
Svařovací automaty FRIAMAT®
Miniskener čárového kódu
Miniskener čárového kódu

Svářečky s miniskenerem a další příslušenství

Samonivelační poklop
Samonivelační poklop

Svařovací automaty FRIAMAT® jsou již neodmyslitelnou součástí našeho sortimentu, nyní jsou všechny svářečky dostupné také ve variantě s miniskenerem. Miniskener čárového kódu je určen k rychlému a snadnému načtení svařovacího kódu a kódu Tracebility. Je dostupný pro všechny typy svařovacích automatů a je uložen v praktickém pouzdře. Nově také přidáváme kartu pro vzdálené ovládání svařovacího přístroje (FPASS), která umožňuje zapínat a vypínat svářečku přímo z výkopu pomocí čtecího pera nebo skeneru. Tato karta je kompatibilní se všemi typy svařovacích přístrojů FRIAMAT.

Samonivelační poklopy

Samonivelační poklopy jsou výškově nastavitelné a k zabudování do terénu a vozovek, kde rám poklopu je součástí živičných vrstev vozovky a shodně s ním se dotvaruje. Tyto poklopy se vyznačují pevností a odolností vůči mechanickému poškození. K instalaci poklopu se používá podkladová deska RENKO. Tyto poklopy mají kruhový tvar a jsou dodávány s víky v modré barvě s předlitým nápisem VODA.


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...