Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Venkovní nezámrzné ventily od firmy Schell s uzamykatelnou rukojetí Secur

Obsah armatury se při každém uzavření úplně a bezpečně vyprázdní

Venkovní znečištění či nesprávné ovládání nezámrzných ventilů mohly mít dříve na svědomí špatnou funkci armatury pokud jde o úplné vyprázdnění, a tím i ovlivnění funkce nezámrznosti. Venkovní nezámrzná armatura „Polar II“ má proto techniku přivzdušnění ventilu skrytou uvnitř. Ta zajišťuje vyprázdnění vnitřního prostoru ventilu při každém uzavření.

Jakmile je ventil uzavřen, dochází k automatickému vyprázdnění ventilu po každém použití. Přivzdušňovací ventil je integrován ve výtoku. Spouští se automaticky při každém uzavírání armatury společně s integrovanou zpětnou klapkou. Zároveň se otevírá přivzdušňovací ventil a voda může volně vytékat, zatímco se přisává vzduch. Těsnění o-kroužkem z kvalitního materiálu odpovídá hygienickým předpisům o pitné vodě a trvale těsní. Pokud by bylo potřeba o-kroužek vyměnit, lze tak učinit jednoduše vyjmutím vnitřního vřetene ventilu. Vřeteno je zvenčí snadno přístupné.

Díky inovativní technice přivzdušnění a spolehlivým těsnicím o-kroužkům venkovní nezámrzné armatury „Schell Polar II“ nemůže dojít ke škodám na rozvodech nebo na amatuře. Obsah armatry se při každém uzavření úplně a bezpečně vyprázdní.
Díky inovativní technice přivzdušnění a spolehlivým těsnicím o-kroužkům venkovní nezámrzné armatury „Schell Polar II“ nemůže dojít ke škodám na rozvodech nebo na amatuře. Obsah armatry se při každém uzavření úplně a bezpečně vyprázdní.

I v případě tohoto nového typu ventilu se výrobce držel obvyklé kvality materiálu v celokovovém provedení. Povrch z matného chromu v provedení ventilu průchozího skrz stěnu i chránička, která zabraňuje kontaktu se zdivem, zajišťují nezbytnou ochranu proti korozi.

„Schell Polar II“ je dodáván jako instalační sada pro hrubou stavbu (Schell Polar Set II) nebo jako hotový ventil pro dodatečnou montáž do hotové stěny s fasádou (Schell Polar II). Připojení této armatury, která splňuje požadavky certifikace DVGW, na rozvod vody je pomocí vnějšího závitu ½“ (u instalační sady). Hotová armatura pro dodatečnou montáž má navíc integrovanou měděnou trubku o průměru 15 mm.

To ulehčuje u obou variant jednoduché a na milimetr přesné nastavení podle tloušťky stěny. Ventil v provedení skrz stěnu lze díky dodávaným montážním pomůckám zkrátit na správnou délku.

Funkce instalační sady Schell Polar II



Požadovaná tloušťka stěny je u varianty „Polar II“ minimálně 200 mm. Pro „Polar II Set“ se hodí stěny o tloušťce 200 až 500 mm. Nezámrzné ventily Schell jsou dodávány jak s ergonomickou ovládací rukojetí „Comfort“, tak s nástrčným ovládacím klíčkem. Uzamykatelnou rukojeť „Secur“ lze objednat dodatečně.

Veškeré další informace můžete získat u obchodního zástupce pro ČR na telefonním čísle 602 754 715, mailu: ales.rezac@schell.eu nebo na www.schell.eu.

Zástupce pro ČR, Ing. Aleš Řezáč, poskytl redakci TZB-info rozhovor na veletrhu IFH / INTHERM 2014 v Norimberku. Funkce venkovní nezámrzné armatury „Schell Polar II“; komentuje v minutě 6:37, uzamykatelnou armaturu Secur pak v minutě 5:55.


SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.