Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rekonstruované koleje ČZU se samouzavíracími armaturami SCHELL Puris SC-M

Studenti České zemědělské univerzity v Praze-Suchdole mají po rekonstrukci svých kolejí nové špičkové samouzavírací vodovodní baterie Puris SC-M včetně rohových ventilů. Dodala jim je přední německá společnost Schell, specialista na armatury do veřejných prostor a světová jednička ve výrobě tzv. roháčků.

Přední německý výrobce armatur Schell se podílel na rekonstrukci tří budov vysokoškolských kolejí České zemědělské univerzity v Praze-Suchdole.

K začátku nového akademického ročníku 2013/2014 dodala společnost Schell do budov s označením B, C a D přes osmdesát samouzavíracích umyvadlových armatur Puris SC-M včetně rohových ventilů v hodnotě téměř 400 tisíc korun.

„Jsme rádi, že jsme studentům mohli nabídnout to nejlepší a věříme, že postup vedení univerzity při rekonstrukci kolejí ocení. Víme totiž, že hodně přenosných nemocí vzniká kvůli kontaktu rukou s nečistým prostředím. Proto vyvíjíme samouzavírací i elektronické armatury, u kterých není žádný kontakt, a proto může klesat počet onemocnění. Prvně jmenované jsme měli možnost dodat do studentských kolejích v Suchdole,“ vysvětluje obchodní zástupce Schell v Česku Aleš Řezáč.

Schell jako jeden z předních výrobců nabízí moderní sanitární armatury pro umyvadla, sprchy, toalety i pisoáry, díky kterým lze snížit spotřebu vody podle typu použití až o 40 procent proti zastaralým armaturám. V zařizovacích předmětech pro veřejný sektor se Schell specializuje na bezdotykové umyvadlové armatury a také splachovací systémy.

Objekt České zemědělské univerzity v Praze je pro Schell další významnou referenční budovou. Její armatury jsou například v knihovně v pražském Klementinu či v zázemí nového stadionu Slavie Praha v Edenu.

Puris SC-M
Puris SC-M
Puris SC-M rozměry
Puris SC-M rozměry
Schell – koleje Suchdol
Schell – koleje Suchdol


SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.