Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Generátory chlordioxidu od společnosti Euroclean úspěšně bojují proti legionelle

Společnost Euroclean se zabývá úpravou a dezinfekcí vody pro průmysl a domácnosti již od roku 1999. Hlavní důraz klade na ekologii a hospodárnost svých technologií a je považována za lídra v boji proti bakteriím legionella, a to díky generátorům chlordioxidu. Generátory chlordioxidu od společnosti EuroClean se používají pro dezinfekci pitné a průmyslové vody a jsou považovány za nejúčinnější metodou eliminace bakterií legionella v rozvodech. Na co a kde se generátory dále používají? A v čem tyto generátory vynikají?

Použití generátorů

Generátory chlordioxidu jsou vhodný zařízením pro dezinfekci vody pitné, průmyslové i chladicí. Jako dezinfekční prostředek využívají chlordioxid (oxid chloričitý, ClO2), který vyniká účinným odstraňováním biofilmů, do kterých jiné dezinfekční prostředky neproniknou. Tyto generátory se hojně využívají v hotelech, teplárnách, potravinářském průmyslu, nemocnicích, pro rozvody TUV, bazény apod.​​​​​​​

Jak generátory fungují?


Generátory jsou plně automatické a vyrábí chlordioxid ze vstupních surovin, a to z roztoku chloritanu sodného zředěného pitnou vodou a kyseliny chlorovodíkové. Díky tomu je tak chlordioxid vždy čerstvý a maximálně účinný.

Společnost Euroclean nabízí 2 druhy generátorů chlordioxidu. Generátor OXCL MINI, který se hodí pro aplikace s průtokem do 3 m3/h a generátor OXCL BLUE pro průtok vody od 3 m3/h. Oba typy generátorů jsou kompaktní, bezobslužná a flexibilně umístitelná zařízení. OXCL Blue navíc disponuje chytrou řídící jednotkou, která umožňuje posílat servisní a alarmová hlášení po sms.​​​​​​​

Kde byly generátory chlordioxidu již instalovány?

O účinnosti generátorů chlordioxidu svědčí fakt, že byly instalovány již na řadě míst. Největší uplatnění našly zejména v boji proti bakteriím legionella, ale i v místech, kde se doposud používal běžný chlór.

Generátory chlordioxidu byly využity například v mostecké nemocnici, nemocnici Nový Jičín či na univerzitních kolejích v Liberci – Harcově. Hojně se také uplatňují na sídlištích, instalovány tak byly například v pražské čtvrti Letňany, na pražském Proseku apod. Jejich uplatnění je typické i pro řadu občanských a průmyslových odvětví, příkladem tak může být městský pivovar v Nové Pace, pivovar Platan, společnost Lonza, společnost Orea Hotels, letiště Václava Havla, Pražský hrad apod.





Proč používat chlordioxid?

Chlordioxid neboli oxid chloričitý má proti běžnému chloru řadu výhod. Mezi hlavní výhody patří zejména:

  • Vyšší dezinfekční účinek
  • Vyšší účinnost vůči spórám, řasám a vírům
  • Dezinfekční účinek trvá delší dobu
  • Netvoří škodlivé látky (chlorfenoly, dioxiny, trihalogenmethany apod.)

Euroclean řeší i další problémy vaší vody

Ve své nabídce má tato společnost i řadu dalších vysoce účinných zařízení, které jsou používány po celé České republice, Slovensku, Polsku či dalších evropských zemích. Její produkty lze najít v domácnostech, nemocnicích, hotelech, malých i velkých podnicích či teplárenských a vodárenských společnostech. Pro veškerá svá zařízení poskytuje odbornou montáž, záruční a pozáruční servis vlastními pracovníky. Neváhejte se podívat na www.euroclean.cz.






EuroClean, s.r.o.
logo EuroClean, s.r.o.

Úprava vody a problémy spojené s úpravou a filtrací vody. EuroClean se specializuje na projekce, výrobu a dodávky technologických celků řešících nestandardní problémy investorů s vodou a vodním hospodářstvím.