Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úprava vody pro farmaceutický průmysl

Ve farmacii má voda všestranné použití. Často bývá součástí základu produktu a slouží pro různé výrobní procesy. Voda před samotným použitím však musí vždy odpovídat stanoveným standardům.

Úprava vody pro farmaceutický průmysl

Voda slouží pro výrobu léků, mastí, různých léčivých přípravků (orálních, nosních, ušních, kožních,…), oftalmologik, atd. V neposlední řadě pak voda ve farmacii slouží jako čisticí prostředek pro mytí a oplachování nádob a zařízení. Používaná kvalita vody je pak vždy odvislá na zamýšleném užití produktu.

Ve farmaceutickém průmyslu se využívají různé typy vod. Pro jednotlivé výrobní operace je nutné používat vodu v předepsané kvalitě se stanoveným chemickým složením. Běžná voda je většinou nedostačující, jelikož obsahuje soli a další látky, které by vedly k poškození výrobního zařízení či kontaminaci konečného výrobku.

Pitná voda musí vždy odpovídat alespoň vyhlášce č. 252/2004 Sb., a dále pak musí používaná voda pro řadu procesů splňovat požadavky příslušného lékopisu.

Více info v článku Úprava vody pro farmaceutický průmysl.


EuroClean, s.r.o.
logo EuroClean, s.r.o.

Úprava vody a problémy spojené s úpravou a filtrací vody. EuroClean se specializuje na projekce, výrobu a dodávky technologických celků řešících nestandardní problémy investorů s vodou a vodním hospodářstvím.

 
 
Reklama