Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Automatická tlaková stanice EcoSmart SUB-ECOPRESS pro extrémní prostředí

Automatická tlaková stanice s ponornými čerpadly do vodojemů a akumulací. Vhodné pro instalace v místech, kde není stavební prostor pro povrchová čerpadla, a kde hrozí zatopení strojoven nebo šachet.

Automatická tlaková stanice EcoSmart SUB-ECOPRESS pro extrémní prostředí

Automatická tlaková stanice čerpá přímo z akumulační nádrže nebo vodojemu. Vhodné pro instalace v místech, kde není stavební prostor (nebo není vhodný) pro povrchová čerpadla, a kde hrozí zatopení strojoven nebo šachet. Kvalitní ponorná čerpadla ECO4 mají hydraulickou část kompletně vyrobenou z nerezové oceli. Frekvenční měniče EcoPower 400 jsou mozkem této vodárny. Ovládají otáčky motorů, čerpadla postupně zapínají a vypínají a tím udržují konstantní tlak v systému při proměnlivém průtoku . Funkce měničů chrání motory proti nadproudu, přepětí, proti ztrátě fází na vstupu i na výstupu a proti chodu nasucho. Ochrana proti chodu nasucho je v případu vodojemů řešena plovákem nízké hladiny nebo pomocí softwarových funkcí. Automatické tlakové stanice mohou mít v sestavě až 6 čerpadel. Frekvenční měniče EcoPower mohou být umístěny v sestavě na stěně, v rozvodně nebo dle instalačních možností stanoviště stanice. Mezi čerpadly a měniči EcoPower může být vzdálenost řádově desítky metrů.

  • u vodojemu je pro instalaci nutný pouze dostatečně velký rozvaděč pro frekvenční měniče,
  • dostatečná hloubka a prostor ve vodojemu pro trubní připojení ponorných čerpadel, nic nezamrzá, nemusíte temperovat žádný prostor
  • stanice zabezpečuje konstantní provozní tlak při proměnlivém průtoku
  • nulová hlučnost
  • velké množství provozních parametrů lze měnit a doladit pro bezvadný provoz na jakémkoliv vodovodním systému
  • má vysoký hydraulický výkon při malé spotřebě elektrické energie
 
 
Reklama