Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Domácí vodárny EcoSmart pro vrty hluboké 80 až 125 metrů

Velké sucho brutálně snižuje hladiny spodních vod a proto vrty i u rodinných domů dosahují běžně hloubek přes 80 metrů. Naši zákazníci začínají požadovat vodárny i pro více než 120 metrové vrty.

Domácí vodárny EcoSmart pro vrty hluboké 80- 125 metrů

Především u hlubokých vrtů vyniknou přednosti čerpadel řízených frekvenčními měniči. U vrtu např. 100m hlubokého, s malou vydatností ale s velkým rozdílem pohybu hladin ( tj. přítok do vrtu je jen 8 litrů/min), přesto přes noc hladina nastoupá až např.20m pod terén, ale při čerpání i jen 15 litrů/min dokážete vrt vyčerpat až k čerpadlu) bývá problém navrhnout čerpadlo tak, aby optimálně pracovalo při nejvyšší i nejnižší hladině a v těchto krajních mezích stále pracovalo bez přetěžování elektromotoru. U vodáren s velkou tlakovou nádobou a zapínáním čerpadla tlakovým spínačem je nutné v těchto případech přesně navrhnout průměr potrubí v závislosti na jeho délce (spočítat hydraulické ztráty) a někdy i pro režim maximálního průtoku dokonce čerpadlo na výtlaku škrtit ventilem nebo clonou. Pokud je vrt vystrojen systémem EcoSmart, tak frekvenční měnič upraví výkon (otáčky) čerpadla dle aktuálních podmínek ( výšky hladiny) a většina složitostí návrhu klasických vodáren je jednoduše vyřešena bez doplňkových zařízení. Stále se musí brát v úvahu průměr a délka výtlačného potrubí, ale vše je snazší a zvolit vhodný výkon kompletu EcoSmart dokáže v našem e-shopu i laik jen podle hloubky vrtu.

Domácí vodárna EcoSmart 2/100 umí spolehlivě a přitom ekonomicky dodávat vodu i z takto hlubokých vrtů a přitom stále udržovat konstantní tlak 3 bary v zásobovaném objektu. Kvalitní sestava je velmi efektivní díky skvělému měniči EcoPower a 60Hz motoru čerpadla s příkonem pouze 1,1 kW!

 
 
Reklama