Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Efektivní údržba odpadních potrubí a kanalizace

Ve většině obytných objektů občas přichází k ucpání anebo blokování odpadního potrubí. Ať už je to způsobeno konstrukční závadou kanalizace – nedostatečnou dimenzí potrubí, malým spádem, anebo ucpání způsobí předmět, který do kanalizace nepatří – na scénu přichází havarijní služba.

Prevence je lepší než havárie v nejnevhodnějším čase

Když pozorujete, že odpad neodtéká spolehlivě, obecně se nedoporučuje ignorovat to a zanedbat to. Mohlo by se vám to vymstít zaplavenou koupelnou. Kromě rány v peněžence vám zůstane i nepříjemný zážitek.

Když rozebrání a vyčištění sifonu umyvadla dokáže spravit každý zručnější manžel, se svislými či ležatými kanalizacemi už musí pomoci profesionálové. Bytové družstvo anebo havarijní služba si za výjezd mohou účtovat nemalé peníze.

Renomovaný americký výrobce RIDGID je známý jako expert na čističky potrubí. V jeho sortimentu jsou stroje pro profesionální čisticí-krtkovací firmy, zařízení pro správce budov, ale i jednoduché čističky pro domácí použití. Všechny vynikají precizním provedením a výjimečnými schopnostmi.

Problém s potrubím už nemusí být problém

Obr. 1. Kompletní sortiment čističek RIDGID
Obr. 1. Kompletní sortiment čističek RIDGID

Vysoké náklady za odstranění havárie může často eliminovat dobrá investice do správné čističky. V každé domácnosti by neměla chybět jednoduchá ruční spirála na kuchyňský odpad a sprchový sifón. Zručný manžel by si měl poradit s kuchyňským odpadem i sám, ale přinejmenším by měl mít v mobilu telefonní číslo na správce či lokální havarijní službu.

Havarijní služby disponují elektrickými spirálovými čističkami anebo vysoce-účinnými vodními tlakovými stroji a s poruchou si poradí levou zadní. Obvykle učiní i kamerovou inspekci a upozorní na „neviditelné“ poruchy potrubí, které mohou způsobit závažnější či opakované problémy.

RIDGID je expert na čisticí stroje a kamery na inspekci kanalizací

Už od roku 1936 pod značkou Kollmann vznikaly první spirálové čističky, jejichž vývoj a inovace se i díky společnosti RIDGID nikdy nezastavila. Vzniklo celé portfolio čisticích strojů od ručních krtků až po profesionální tlakové čističky kanalizací.

Dnes vám nabízejí cestu jak s malým úsilím dosáhnout velký výsledek. Díky účinnosti, robustnosti a jednoduché ovladatelnosti jsou čističky Ridgid používané všude tam, kde vás trápí časté anebo nečekané ucpávky potrubí, které je potřebné rychle a efektivně odstranit pro plynulý chod kanalizace.

Čím se nejvíc chválí havarijní služby?

Zkušenosti, dlouhé roky ve fachu, rychlé výjezdy, zvládnutá každá havárie a špičkové stroje Ridgid – to je vizitka profesionála!

Obr. 3. KJ 3100 vodní tlaková čistička
Obr. 3. KJ 3100 vodní tlaková čistička

Posuňte čištění i prevenci na vyšší úroveň

Poradenství na téma čištění a inspekce potrubí vám poskytnou technici firmy ant PROFITOOLS s.r.o. na telefonním čísle 774 043 048 anebo na info@antprofitools.cz.

Sledujte nás na facebooku, kde také najdete aktuální novinky a zajímavosti.


ant PROFITOOLS s.r.o.
logo ant PROFITOOLS s.r.o.

Jsme obchodní společnost a přes 27 let zastupujeme silné zahraniční značky světových výrobců profesionálního nářadí pro voda-topení-plyn a svařování plastů. Poskytujeme i služby, díky kterým jsou naši klienti o krok vpřed před konkurencí.