Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vsakování dešťové vody s extrémně odolnými žlaby v průmyslovém areálu Koutný v Prostějově

Administrativní a skladový areál výrobce pánské módy Koutný v Prostějově má dešťové vody svedené do retenčního prostoru, ze kterého jsou následně vsakovány do půdy.

Součástí vsakovacího systému jsou vysokokapacitní polymerbetonové žlaby MEA ENS 4000 o světlé šířce 400 mm a celkové délce cca. 50 metrů. Tyto vysoce odolné žlaby se většinou instalují do nakládací zóny průmyslových areálů s intenzivním provozem vysokozdvižných vozíků a dalších vozidel.

Žlaby jsou navrženy tak, aby byly schopné nejen vody z ploch zachytit, ale část přívalových dešťů také pozdržet, pokud se nebude voda vsakovat dostatečně rychle. Konstrukce žlabů s litinovou hranou a litinovým roštem je navržena na vysokou odolnost až do třídy zatížení F900 kN.

Polymerbetonové žlaby typu ENS se používají pro extrémní zátěž, například i pro letiště, čerpací stanice, přístavní terminály. Zesílená litinová hrana Z lépe zachycuje zatížení a rozvádí je stejnoměrně na větší plochu.

Litinové rošty jsou přichyceny systémem Profix, který nepoužívá pohyblivé díly, takže i za extrémních podmínek zaručuje trvalou funkčnost. Samočinná aretace roštu umožňuje rychlou údržbu.

více o vysokokapacitních zátěžových žlabech MEA ENS 4000


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...