Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pivovar Budvar odvodňuje provoz s nerezovými žlaby

V pivovaru Budvar v Českých Budějovicích se rozšiřuje provoz kvasné výroby a odolné nerezové žlaby jsou zde nutné k odvodnění podlah při provozu a při čištění technologie.

Je nutné, aby žlaby byly dostatečně spádované i odolné vůči louhům a z tohoto důvodu jsou použity žlaby MEA z chemické oceli třídy 316.

Žlaby jsou z vnější strany natřené speciální hrubou stěrkou SIKA pro dokonalé spojení s okolním betonem. Rošty, které jsou nasazovány až po finálním zhotovením podlah mají protiskluzovou úpravu pro zachování bezpečnosti ve vlhkém prostředí.

V provozu pivovaru byly instalovány nerezové žlaby MEA v délce 130 metrů, následně proběhlo vylití podlah betonem a zhotovení spádové vrchní stěrky. Vzhledem k napjatému harmonogramu prací byla výrobní výkresová dokumentace i samotná výroba zhotovena ve velice krátkém čase.

Nerezové krabicové žlaby se vyrábí v různých šířkách od 150 až po 400 mm, ale podle potřebné kapacity i širší. Spád dna a tvar se určuje podle druhu provozu. Rošty se volí podle zátěže mřížkové s protiskluzovou úpravou nebo žebrové s tloušťkou žeber 5 nebo 8 mm. Nerezová ocel se volí buď standardní 304 nebo se zvýšenou chemickou odolností 316.

Více o nerezových krabicových žlabech MEA.
MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 
Reklama