Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elektronická umyvadlová baterie Schell Puris a senzorové armatury Modus E

SCHELL, výrobce armatur a instalační techniky, představuje letošní produktové novinky

Elektronická umyvadlová baterie Schell Puris typu HDM (vysokotlaká smíšená voda) nachází uplatnění ve veřejných a komerčních prostorech. Armatura Schell Puris je napájena devítivoltovou alkalickou baterií, a tudíž je nezávislá na rozvodné síti. Senzorové armatury Modus E jsou kompaktní baterie se zabudovaným infračerveným senzorem, jehož dosah je možné individuálně nastavit.

Schell Puris

Elektronická umyvadlová baterie Schell Puris
Schell Puris

Nomen atque omen. Nestárnoucí latinské rčení může být namístě i v případě povedené umyvadlové armatury. Elektronické umyvadlové baterie Schell Puris pojmenováním přesně korespondují se svým designem. Ten je čistě puristický, jeho síla je v jednoduchosti, kterou ale rozhodně nelze odmítnout coby nudnou strohost.

Elektronická umyvadlová baterie Schell Puris typu HDM (vysokotlaká smíšená voda) nachází uplatnění ve veřejných a komerčních prostorech samozřejmě především díky svému tradičně kvalitnímu továrenskému zpracování v domovských závodech v Olpe. Všechny výrobky série Puris jsou navíc díky celokovovému zpracování také vysoce odolné proti vandalismu, proto nachází uplatnění v „rizikových“ veřejných sanitárních prostorech jako jsou sportovní stadiony nebo nádraží.

Elektronická umyvadlová armatura Schell Puris typu HDM je napájena devítivoltovou alkalickou baterií, a tudíž je nezávislá na rozvodné síti. Instalatéři a montéři uvítají u této armatury v modulárním provedení snadnou montáž a servis. Zmiňovat se v souvislosti s výrobky Schell o opravách není na místě, protože renomé sortimentu tohoto tradičního německého výrobce armatur je založeno především na dlouhé životnosti výrobků, jejich bezproblémovém chodu a spolehlivosti.

Armatura Schell Puris HDM má na svém těle zabudován páčkový regulátor teploty, při krátkodobém užití umožňuje průtok vody o teplotě až 70 °C, měřený minutový průtok je u této armatury pouhých šest litrů. Baterie obsahuje elektronický modul s ukazatelem stavu baterie a pěti volitelnými programy, kartušový magnetický ventil, dvě zpětné klapky s předfiltrem a perlátor. V balení naleznete také připojovací flexi hadičky.

Elektronická umyvadlová baterie Schell Puris
Schell Puris

Při současných nárocích na hygienu ve veřejných sanitárních prostorách je Schell Puris oprávněně oblíbenou volbou odborníků dbajících na kvalitu a záruku dlouhodobé bezproblémové funkčnosti. Faktem je, že působivý design navíc dává bateriím Puris nadhodnotu, díky které nachází uplatnění i v budovách, na jejichž zařízení jsou kladeny vysoké estetické nároky. Série Puris získala v oboru vysoce respektované ocenění Design Plus Sanitar Heizung Klima.

Elektronická umyvadlová baterie Schell Puris na bateriový pohon:
  • typ HDM, označení 012010699
  • materiál: tělo z mosazi DIN EN
  • provedení: chrom
  • průtok: 6 l/min
  • hydraulický tlak: 0,5 až 5 barů
  • maximální teplota vody 70 °C (krátkodobé využití)
  • třída hlučnosti: I

Jednotka balení 1, hmotnost: 2,36 kg/ks, cena s DPH 8 508 Kč

Schell Modus E – záruka čistoty

senzorové armatury Schell Modus E
Schell Modus E

Německá společnost Schell, výrobce armatur a instalační techniky, získala věhlas na evropském trhu především díky kvalitě zpracování a praktickému designu. V době, kdy mnohé společnosti vyrábějí komponenty ve východoasijských zemích, Schell zakládá svůj úspěch na tradiční evropské práci a materiálu. Funkční, praktické, úsporné a vkusné – takové jsou senzorové armatury Modus E.

Ještě máme v paměti doby, kdy vstoupit na toaletu v restauraci, kině nebo na úřadě byla známka velké odvahy. Umýt si ruce nebo třeba opláchnout ovoce bylo často zhola nemožné. Kohoutky nefungovaly, místnosti byly špinavé. Časy se naštěstí změnily a s nimi i nároky na hygienu ve veřejných sanitárních prostorách.

Senzorové armatury Modus E jsou kompaktní baterie se zabudovaným infračerveným senzorem. Po přiblížení ruky k baterii se spustí proud vody, který se po odtažení rukou vypne. Dosah senzoru je možné individuálně nastavit. Tato technologie je plně hygienická a v současné době ve veřejném sektoru díky přísně nastaveným požadavkům EU na hygienu také již těžko nahraditelná. Nezanedbatelná je také úspora vody. Díky technice infra-senzoru lze snížit spotřebu vody o více než 60 %.

senzorové armatury - Série Schell Modus
Série Schell Modus

Schell Modus E jsou armatury celokovové, vyrobené z kvalitního materiálu v německém závodu v Olpe, proto obstojí ve veřejných i průmyslových sanitárních prostorech, kde mohou být denně užívány množstvím zaměstnanců nebo návštěvníků. Model Schell Modus E se snadno připojí na rohové ventily pomocí flexi-hadiček Clean-Fix S, které jsou součástí sady. Schell Modus E je moderním řešením hygieny ve veřejných a komerčních sanitárních prostorech s jednoduchou montáží, příjemnou cenou a vysokou odolností.

Schell kompaktní elektronická umyvadlová armatura Modus E HDM (směšovací):
  • bateriový provoz 9 V
  • infračervený senzor
  • jednootvorová armatura
  • tělo armatury v „antivandal“ provedení
  • průtok: 6 l/min nezávisle na tlaku
  • hydraulický tlak 0,5–5 bar
  • třída hlučnosti: II

Součásti dodávky: elektronický modul s ukazatelem stavu baterie a programem nastavení dosahu, kartušový magnetický ventil 6 V, 9 V alkalická baterie, 2 přípojné flexi hadičky Clean-Fix S 3/8“ vnitřní závit, délka 380 mm s předfiltrem, perlátor, upevňovací materiál pro montáž na umyvadlo, materiál: mosaz, povrchová úprava chrom, jednotka balení 1, hmotnost: 1,59 kg/ks.
Obj. č.: 012460699, cena 5 988 Kč


SCHELL GmbH & Co. KG
logo SCHELL GmbH & Co. KG

Firma SCHELL patří mezi hlavní světové výrobce armatur a instalační techniky. Nabízený sortiment se skládá z výrobků v oblasti jak rohových regulačních a připojovacích ventilů, tak armatur a splachovačů pro veřejný sektor.