Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Spojování polyetylenového potrubí elektrotvarovkami FRIALEN® – série informačních a montážních videí

Elektrotvarovky FRIALEN® představují unikátní technologii pro spojování polyetylenového potrubí. Společnost GLYNWED pro Vás připravila sérii videí, na nichž je názorně vysvětlen princip fungování elektrotvarovek a jejich montáž. Je zde také představena technika velkých dimenzí a novinky v sortimentu elektrotvarovek FRIALEN®.

1. Elektrotvarovky FRIALEN® – bezpečnostní elektrotvarovky

Odkrytá topná spirála elektrotvarovek FRIALEN® zajišťuje rovnoměrný přenos tepla z topné spirály současně na tvarovku i na trubku a výsledkem je optimální homogenní spojení materiálů trubky a tvarovky. Široké svařovací zóny pak zajišťují zvýšenou sílu přenášené plochy, vyšší dlouhodobou pevnost spoje a větší bezpečnost při zpracování.
Na videu můžete vidět, proč jsou tyto vlastnosti elektrotvarovek tak důležité.

2. FRIALONG – prodloužená objímka pro vinuté potrubí

– představení výrobku a jeho montáže.

3. Elektrotvarovky FRIAFIT® – spolehlivé řešení pro tlakovou i gravitační kanalizaci

– představení výrobku a jeho montáže.

4. FRIALEN XL – technika velkých dimenzí

V roce 2012 byly na trh uvedeny elektrotvarovky velkých dimenzí a také příslušenství pro jejich zpracování. Velkou novinkou je kónická objímka KM XL v dimenzích 1000 a 1200 mm pro snadné vymezení spáry mezi trubkou a tvarovkou pomocí klínové techniky.

5. Svařovací automaty FRIAMAT®

Svařovací automaty FRIAMAT® byly navrženy pro jednoduchou a bezpečnou obsluhu: mají nízkou hmotnost, snadné ovládání a přehledné menu. Dalšími výhodami jsou extra dlouhé svařovací kabely, robustní konstrukce z materiálu odolného proti opotřebení a povětrnostním vlivům a velký úložný prostor pro příslušenství. Podívejte se, jak pracují.

6. FRIALOC® – uzavírací armatura z PE-HD

– podívejte se, jak tato unikátní uzavírací armatura pracuje.

FRIALOC® je jediná armatura z polyetylenu, kde kovové části nepřichází do styku s vodou, trvale zamezuje korozi a inkrustaci a v otevřené poloze neomezuje průtok. Dvouklapkový systém s minimální povrchovou plochou těsnění zaručuje dokonalou těsnost v uzavřené poloze. Sníženým točivým momentem a počtem otáček je zaručeno jednoduché ovládání.

Máte zájem o další informace o elektrotvarovkách Frialen? Kontaktujte nás.


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...