Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vylepšené tiché odpadní potrubí Master3Plus od Pipelife

Systém pokrývá veškeré běžné průměry pro instalace vnitřních odpadních systémů od průměru 32 do 160 mm. Nechybí i dim 90 mm, která se víc a víc se používá na českém s ohledem na úsporu místa při instalaci odpadních stoupaček v šachtách.

Trend záměny běžných odpadních systémů za systémy s vyššími parametry – hlavně útlumovými – je stále častější. Jedním z lídrů iniovací v tomto segmentu trhu je společnost Pipelife Czech s.r.o., která přichází na trh s vylepšeným tichým odpadním Master3Plus.

MASTER3PLUS nové generace

  • S vylepšenými útlumovými vlastnostmi.
  • V širším v sortimentu.
  • V černé barvě.

Konstrukce

Trubky vyrobeny ze tří pečlivě sladěných vrstev, které jsou navržené tak, aby dosahovaly špičkových specifických vlastností.


Tvarovky jsou vyrobeny jako jednovrstvé z minerálního polypropylenu (PP-MV). Jsou navrženy tak, aby snižovaly vznik turbulentního proudění a zajišťovaly vyšší průtok – tudíž možnost připojení připojovacích potrubí na stoupačku. Zvětšená tloušťka stěny napomáhá útlumu hluku při proudění odpadních vod.

Sortiment

Systém pokrývá veškeré běžné průměry pro instalace vnitřních odpadních systémů to znamená od průměru 32 mm až do průměru 160 mm. V sortimentu nechybí i dim 90 mm, která se víc a víc se používá na českém s ohledem na úsporu místa při instalaci odpadních stoupaček v šachtách. Trubky v délkách od 150 milimetrů až po délky 2,65 m, se kterými se dá jednoduše řešit odpadní systém pro konstrukční výšku jednoho podlaží. Sortiment tvarovek obsahuje nejen běžné typy, jako jsou kolena, jednoduché odbočky, redukce, přesuvná/dvojitá hrdla, ale i speciality jakou jsou vnitřní redukce, bytové rohové odbočky nebo útlumové patní koleno pro použití v rámci stoupaček u vysokopodlažních budov.

Úplnou novinkou v systému jsou oblouky v dim 50, 75 a 110 mm, které mohou nahradit instalaci 2 kolen 45° při ostré změně trasy 90°. A pro vysokopodlažní budovy je určena speciální ventilační odbočka, která zaručuje vynikající odvětrání/přisávání vzduchu a napojení horizontálních přípojek na každém podlaží a tím omezuje kolísání tlaku v systému.

Závěsová a upevňovací technika

Pro lepší odhlučnění lze použít sadu tlumící podložky, je nutno objednat zvlášť.

V rámci příslušenství nabízí Pipelife Czech s.r.o. vhodné objímky, které rovněž mají podstatný vliv na útlumové vlastnosti tichého odpadního systému.




Standardní aplikace

Tichý odpadní systém Master3Plus odolný vůči horké vodě se používá především pro odvod splaškových, šedých i dešťových vod pro domácí i průmyslové aplikace. Uvnitř budov lze Master3Plus použít jako:

  • Jednoduché i větvené připojovací potrubí
  • Stoupačky
  • Svodné potrubí
  • Větrací potrubí
  • Vnitřní dešťové potrubí s výškou vodního sloupce až 5 m

Speciální aplikace

V případě požadavků na odolnost vůči olejům je třeba vyměnit těsnění EPDM za těsnění NBR.

  • Rozvody vzduchu pro komerční i bytové prostory
  • Potrubní rozvody centrálního vysavače
  • Rozvody chemicky agresivních odpadních vod od pH 2 do pH 12

Pipelife Czech s.r.o.
logo Pipelife Czech s.r.o.

Společnost Pipelife Czech s.r.o. je výrobcem a prodejcem plastových potrubních systémů a zároveň i prodejcem systémů pro inženýrské sítě z produkce ostatních závodů Pipelife.