Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odvodnění obřího ostravského logistického centra zajišťuje MEA Water Management

V blízkosti areálu Dolní Vítkovice se přeměňuje starý průmyslový prostor na nové logistické, průmyslově-obchodní centrum Park P3 Ostrava Central. Park P3 bude tvořen 160 000 m2 hrubé pronajímatelné plochy na pozemku o rozloze 44 hektarů.

V přípravě jsou již tři nové budovy o celkové rozloze více než 30 000 m2 a infrastrukturní napojení na místní dopravní síť.

Každá nová budova bude postavena podle nejvyšších standardů udržitelnosti. Cílem developera je získat enviromentální certifikaci BREEAM Excellent. To znamená, že dané stavby budou sloužit i ekologickým cílům nájemců.

Jedním z důležitých bodů revitalizace i enviromentální certifikace je hospodaření s dešťovou vodou. V areálu letos proběhla instalace tří retenčních nádrží na dešťovou vodu s užitným objem cca 124 m3, 140 m3 a 755 m3. Výpočet pro správné nastavení velikosti nádrží provedl Projekční tým MEA. Montáž sestav probíhala za náročných povětrnostních podmínek, ale vzhledem k druhu materiálu boxů to nijak neovlivnilo jejich instalaci.

Dalším krokem bude zajištění odvodnění parkovacích ploch pro osobní vozidla. Tyto plochy budou odvodněny monolitickými žlaby MEA DM. Ucelené těleso žlabu není osazeno roštem, je z polymerického betonu, takže je velmi pevné, odolné proti mrazu, nárazů i chemii. Navíc je tiché na pojezd, takže nebude zvyšovat hladinu hluku v již tak rušném areálu.






MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...