Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sprchové žlaby a podlahové vpusti - kombinace ušlechtilé nerezové oceli a kvalitních plastů

V roce 2010 představila firma RONN novou řadu podlahových vpustí. Široká variabilita jednotlivých dílů umožňuje přizpůsobit vpusti pro různé průměry kanalizace a rozličné konstrukce podlah.

Horní díl s rámečkem se nasazuje do základního spodního dílu s odtokem, podle potřeby buď s límcem pro izolaci nebo bez. Límec lze opatřit i univerzální nerezovou přírubou. Horní díl se může libovolně seříznout podle konstrukční výšky podlah. Vyjímatelná zápachová uzávěra se vkládá do horní části, takže uvnitř samotné vpustě nemůže ani při větším množství vody hrozit přehlcení.

Různé tvary nerezových mřížek společně s použitím nerezového rámečku dokážou splnit i náročné estetické požadavky za velice zajímavé ceny. Novinkou jsou kulaté rámečky s nerezovým krytem, nebo čtvercové pro zadláždění.

Malé, jednoduché, vpusti DN50 jsou oblíbené svojí jednoduchou údržbou a instalací. Rámeček lze otáčet ve vodorovné ose, takže odtok lze napojit pod libovolným úhlem nezávisle na usměrnění krycího roštu.

Jedna z novinek podlahových vpustí RONN DRAIN pro rok 2011 je nová suchá nebo polosuchá zápachová uzávěra, která plní svoji funkci i při vyschnutí vodního sloupce. Hodí se zejména do prostor s méně častým výskytem vody na podlaze. Jsou to různé technické místnosti, toalety, úklidové komory, chodby apod.

Součástí sortimentu RONN DRAIN jsou také celonerezové sprchové žlaby vyvíjené a vyráběné úspěšně již řadu let. Jako jedna z mála firem na našem trhu dokáže vyrobit či upravit tvar, délku a řešení přímo na míru zákazníka a projektu v krátkém čase. A nyní své dlouholeté zkušenosti zúročila firma RONN do nové řady sprchových žlabů. Modifikované části vpustí umožňují kombinovat nerezové sprchové žlaby s celým sortimentem podlahových vpustí. Žlab můžeme napojit na spodní tělo vpusti s límcem s nerezovou protipřírubou, pro širší žlaby lze použít i suchou zápachovou uzávěrku. Výhody celého systému tak nabízí lepší variabilitu napojení než původní nerezové vpusti, které ale přesto zůstávají stále v nabídce. Sprchové žlaby se vyrábí standardně s ukončením hran pro dlažbu nebo ke zdi. V základní nabídce jsou 4 typy roštů, zároveň není problém vyrobit design podle přání zákazníka.

Odborné projekční oddělení firmy RONN specializované na nerezové odvodnění Vám může navrhnout a detailně rozkreslit řešení zcela zdarma. Je to standardní součástí technického servisu poskytovaného na všechny produkty firmy RONN. Více informací o technickém a projekčním servisu můžete získat přímo na http://www.ronn.cz/servis-ronn-nerez/.

Firma RONN, specialista na odvodnění, vyrábí z nerezové oceli také odvodňovací systémy pro velkokuchyně, chemické a potravinářské prostory. Dlouholeté zkušenosti jsou zúročeny v kvalitní a spolehlivé produkty aplikované u řady významných pivovarů, masokombinátů, kuchyní i chemických provozech nebo na veřejných koupalištích a bazénech. Jednotlivé typy odvodnění jsou navrhovány s ohledem na způsob užívání, druhu provozu, na zátěž i podle požadavků na chemickou odolnost.

O nerezovém sortimentu firmy RONN se můžete více dozvědět na webových stránkách http://www.ronn.cz/produkty/ronn-nerez/


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...