Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Přečerpávací stanice RONN TECH pro čerpání splaškové i dešťové vody

Pro rodinné domy i průmysl nabízí firma RONN ucelený program přečerpávacích stanic. Menší čerpací stanice jsou vyrobeny z polyetylenu vstřikováním a vynikají vysokou pevností a spolehlivostí. Malé STAR270 pro domácnosti, které lze vybavit jedním nebo dvěma čerpadly a které uložit volně v budově. Všechny stanice jsou samonosné a jsou vhodné i pro uložení v pojezdných komunikací.

Ve většině běžných čerpacích stanic se používá plovákové spínání, které je ale velice citlivé na znečištění, plovoucí předměty. Také je u nich vyžadována častá údržba a odstraňování tuků a fekálií, které plováky zatěžují.

Firma RONN přichází s technologií firmy Techneau, se systémem AERO, který zajišťuje řízení čerpadel v závislosti na výšce hladiny zcela jinou metodou. Hladina je měřena pomocí trubicové sondy, která je profoukávána vzduchem. Vzduch vytlačí veškeré znečištění a odpor, který vzduch musí překonávat, je snímán a přepočten na výšku hladiny v nádrži. Naměřené hodnoty jsou elektronicky vyhodnocovány a slouží ke spínání a vypínání jednotlivých pracovních režimů čerpadel obdobně jako u plováků, včetně hlášení alarmu - maximální hladiny. Systém AERO je možné v různých režimech kombinovat s plováky a zajistit duplicitu řízení s automatickou detekcí poruch systému.


Velikosti přečerpávacích stanic z polyetylénu pokryjí rozsah použití od rodinných domů jako jsou STAR 160STAR 700, nebo čerpací stanice STAR 800, 1000 pro bytové domy nebo provozovny.


Pro požadavky na velkou kapacitu firma RONN nabízí zcela unikátní řadu přečerpávacích stanic SRT z polyesteru. Tyto stanice se dokonale hodí pro průmyslové areály, města, obytné čtvrti, kempy nebo supermarkety. Jsou vhodné především pro čerpání velkého množství vod a vyznačují se především 10 letou zárukou, dokonalou odolností proti agresivním vodám i mechanickému poškození a rychlostí instalace. Nádrže SRT o průměru 1 až 2,9 metrů a hloubce až 10 metrů lze velice snadno instalovat bez nutnosti obetonování.

Návrh se zárukou řešení poskytuje zcela zdarma firma RONN, díky svému projekčnímu oddělení a při komplikovaném návrhu ve spolupráci s odborníky firmy Techneau.

Více na http://www.ronn.cz/produkty/precerpavaci-stanice/.


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...