Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úspory vody a energie ve veřejných budovách

Energetická řešení nepředstavují náhlý problém. Jejich otázku řeší většina zástupců veřejných budov již delší dobu.

Energetická řešení nepředstavují náhlý problém. Jejich otázku řeší většina zástupců veřejných budov již delší dobu. Energeticky úsporná řešení jsou dlouhodobou otázkou a řeší se průběžně. Jedná se především o modernější a efektivnější řídící energetické systémy pro lepší regulaci, řízení, správu, měření a optimalizaci. Zde se hovoří o poměrně významných úsporách na úrovni až 15 %.

Pomoci s úsporami mohou nejen nákladné investice, jako je nové zateplení budovy, výměna oken či moderní zdroje vytápění. Součástí opatření jsou často i menší, nízkonákladová zařízení. Součástí úsporných mechanismů jsou i zdánlivé drobnosti jako bezdotykové baterie nebo automatické splachovače na toaletách. Od těch se slibuje nezanedbatelné úspory vody. Navíc jsou tato zařízení komfortnější a hygieničtější.

Právě bezdotykové baterie a automatické splachovače toalet či pisoárů jsou jednou z cest, jak napomoci zmírnit plýtvání vodou ve veřejných prostorech. Výhoda kupříkladu senzorové baterie spočívá v poskytnutí přesného množství vody, které je nezbytně nutné pro aktuální potřebu, čímž se zmenší spotřeba o 1/3. Ušetřit se dá i na splachování. Nové modely pisoárů zvládnou spláchnout pouze jedním litrem vody, což znamená úsporu až 70 %. Kromě možnosti regulace průtoku a nastavitelné doby splachování navíc umožňují i automatický proplach vody, což obecně zlepšuje čistotu toalet.

Více informací


SANELA spol. s r.o.
logo SANELA spol. s r.o.

SANELA spol. s r.o. je předním českým výrobcem kompletního sortimentu sanitární elektroniky. Hlavním cílem společnosti je uspokojit vysoké nároky zákazníků na moderní sociální zařízení a jejich vybavení ve spojení s vysokou hygienou a komfortní obsluhou.

 
 
Reklama