Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ministr Brabec na stánku CTI ČR při vyhlášení projektu Dešťovka

Po tiskové konferenci k vyhlášení Dešťovky Richard Brabec, ministr životního prostředí, Petr Valdman, ředitel SFŽP ČR, a Jakub Hrbek, ředitel odboru řízení Národních programů, zavítali na stánek CTI ČR.

27. dubna 2017 byl na Stavebních veletrzích vyhlášen nový dotační program Dešťovka jako součást celkové koncepce boje MŽP proti suchu.


Program je zaměřen na podporu udržitelného hospodaření s vodou v domácnostech. Mezi hlavní cíle patří zajistit užitkovou vodu lidem v době sucha; ušetřit náklady na pitnou vodu; snížit množství odebírané vody z povrchových a podzemních zdrojů a poukázat na problematiku udržitelného hospodaření s vodou. Financování a administraci zajistí Státní fond životního prostředí ČR.

"Jsme rádi, že CTI ČR je akceptováno jako profesní sdružení, které může pomoci při realizaci cílů tohoto nového dotačního titulu. Uvítali jsme zájem ministra i SFŽP o problematiku realizací podporovaných opatření. Všechna řešení, zejména však akumulace srážkové vody pro splachování WC a využití přečištěné odpadní vody pro splachování WC, případně pro zálivku zahrady vyžadují instalatéra se zkušenostmi," říká Ing. Dagmar Kopačková, Ph.D., viceprezidentka CTI ČR.

"Jsme zvědaví, zda finanční podpora bude dostatečná pro nastartování širšího zájmu o hospodaření s dešťovými a recyklaci šedých vod, v současné době se jedná spíše o výjimky. Práce spojené s realizací podporovaných opatření jsou instalatérské práce vyžadující instalatéra s odbornými znalostmi, nicméně bez požadavků na speciální zkušenosti. Přesto je CTI ČR v případě potřeby připraven zajistit členům zaškolení," říká Bohuslav Hamrozi, prezident CTI ČR a právě na toto téma hovořil také s ministrem životního prostředí, ředitelem SFŽP i ředitel odboru řízení Národních programů.

Mgr. Richard Brabec, minitr životního prostředí, Ing. Petr Valdman, ředitel SFŽP ČR, Bohuslav Hamrozi, prezident CTI ČR, Ing. Jakub Hrbek, ředitel odboru řízení Národních programů, a Ing. Josef Slováček, vedoucí sekce odnovitelných zdrojů CTI ČR.
Mgr. Richard Brabec, ministr životního prostředí, Ing. Petr Valdman, ředitel SFŽP ČR, Bohuslav Hamrozi, prezident CTI ČR, Ing. Jakub Hrbek, ředitel odboru řízení Národních programů, a Ing. Josef Slováček, vedoucí sekce odnovitelných zdrojů CTI ČR.

Cech topenářů a instalatérů ČR
logo Cech topenářů a instalatérů ČR

Odborné vzdělávání, kurzy a odborné publikace. Tvorba a vydávání odborných publikací Topenářské příručky, Topenářských svazků (TS) a Topenářských pravidel (TP) a cechovního časopisu pro tepelnou techniku a instalaci pod názvem CTI INFO. Účelem a cílem ...

 
 
Reklama