Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

GLYNWED slaví 20 let výrobního programu elektrotvarovek pro odpadní vodu FRIAFIT

Společně s výrobním závodem FRIATEC AG slavíme 20 let výrobního programu elektrotvarovek pro odpadní vodu FRIAFIT. V nové tematické brožuře se dočtete, jak a proč vznikl a v čem tkví jeho úspěch.

V roce 1994 byl společností FRIATEC AG vyvinut, v úzké spolupráci s městem Göttingen, systém elektrotvarovek pro odpadní vodu – FRIAFIT®.
Hlavním důvodem byl požadavek na to, aby odpadní potrubí z materiálu PE-HD bylo trvale nepropustné, pevně a bezpečně spojené a odolné proti vnikání kořenů. A tak byl použit princip svařování odkrytou topnou spirálou a vytvořen kompletně nový výrobní program pro kanalizaci.

Již při prvním použití v roce 1994 prokázal systém FRIAFIT své schopnosti v praxi.
Ve městě Göttingen bylo položeno cca. 300 kanalizačních přípojek k rodinným domkům. Použito bylo okolo 2000 elektrotvarovek FRIAFIT, a to v průměrech d 110, 225 a 280 mm.

Od uvedení systému FRIAFIT na trh v roce 1994 bylo v celém Německu realizováno mnoho projektů. Díky těmto projektům se podařilo shromáždit rozmanité zkušenosti, které potom významně pomohly v dalším vývoji a rozvoji výrobního programu FRIAFIT.


Svého uznání dosáhl výrobní program na veletrhu Konstrukce potrubí v Hamburgu i před odborným publikem a další úspěšné projekty následovali. Mezi hlavní přednosti tohoto systému patří nepropustnost spojů a s tím související spolehlivost a bezpečnost, dlouhá životnost a také snadná montáž.

Příběh systému elektrotvarovek pro odpadní vodu – FRIAFIT®

Více se o příběhu tohoto výrobního programu, zajímavých projektech v jeho historii a lidech, kteří za jeho vznikem stáli, dočtete v publikaci 20 let FRIAFIT. Součástí publikace je rozhovor s vedoucím oddělení kanalizace města Göttingenu, přehled nejdůležitějších milníků ve vývoji tohoto systému, přehled výrobků a nejzajímavější projekty realizované v celé historii systému.


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 
Reklama