Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Potřebujete nový lapák tuků v bezzápachovém automatickém provedení?

Lapáky tuků AS-FAKU FOZ/AUTO slouží k separaci tuků z odpadních vod. Jsou vhodné pro použití do restaurací, hotelů a penzionů, uplatnění najdou v průmyslové výrobě, fast foodech nebo provozech, kde je třeba zajistit sterilní hygienické podmínky.
ASIO čištění odpadních vod. Lapák tuků – AS-FAKU FOZ – model
Lapák tuků – AS-FAKU FOZ – model

Oblíbeným zařízením, které se nejčastěji používá právě v provozech, kde mohou nastat hygienické problémy při otevření lapáku, je tzv. automat lapák tuků.
Ten je zkonstruován tak, aby byly vždy zajištěny co nejlepší hygienické podmínky – hlavní část lapáku tvoří plastová nebo nerezová vodotěsná nádrž se soustavou norných stěn a přepážek, která je doplněna o systém automatického nebo poloautomatického vyklízení. Kal i tuky jsou díky tomuto systému odčerpány a lapák je vyčištěn bez přímého otevření lapáku, na napojení fekálního vozu na rychloupínací spojku, která je vytažená například na venkovní fasádu objektu.

 

VIDEO: Lapák tuků AS-FAKU FOZ



Pokud potřebujete zlepšit odtokové parametry, je vhodné lapač tuků zkombinovat s biologickým čištěním, koagulací, flotací nebo elektro-flotací. V těchto případech je třeba zvážit, zda výsledný efekt vyjádřený zachycením několika gramů tuků za rok, vyváží zvýšení nákladů na provoz takového komplexního systému. Snižování koncentrace tuků a NEL se vyplácí především u významných producentů, kde prudce narůstá produkce odpadních vod a tím i konečná bilance znečištění.

Neváhejte nás kontaktovat pro bližší informace, případně pomoc při vhodné volbě řešení.

Výpočet jmenovité velikosti lapáků tuků najdete na http://www.asio.cz/cz/vypocet-jmenovite-velikosti-lapaku-tuku-as-faku.

ASIO čištění odpadních vod. Lapák tuků – automat AS-FAKU FOZ – v nerezovém provedení
Lapák tuků – automat AS-FAKU FOZ – v nerezovém provedení
ASIO čištění odpadních vod. Lapák tuků – automat AS-FAKU FOZ – v plastovém provedení
Lapák tuků – automat AS-FAKU FOZ – v plastovém provedení