Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dotace na průzkum, posílení a budování zdrojů pitné vody

MŽP vyhlašuje program, který v praxi znamená dotace na nové i průzkumné vrty řešící zdroje pitné vody v obcích, včetně jejich napojení na vodovodní řady.

Pro zájemce o dotace je připraveno celkem 300 milionů korun.

Půjdou na projekty rozšíření možnosti zásobování obyvatelstva pitnou vodou v odpovídajícím množství a jakosti zejména v lokalitách, kde lidé mají pitné vody nedostatek, anebo voda nedosahuje požadované kvality.
Podpořeny budou projekty na regeneraci a zkapacitnění stávajících podzemních zdrojů vody využívaných pro zásobování obyvatelstva pitnou vodou, včetně případných úprav napojení zdrojů na stávající rozvod pitné vody. Podporu mohou získat i projekty realizace průzkumných vrtů na zajištění nových podzemních zdrojů pitné vody a „ostré" vrty, včetně jejich napojení na stávající rozvod pitné vody.

Oprávněnými žadateli v aktuální výzvě jsou obce, dobrovolné svazky obcí, obchodní společnosti ovládané z více než 50 procent obcemi a městy nebo jinými veřejnoprávními subjekty a příspěvkové organizace územních samosprávných celků. U příspěvkových organizací územně samosprávných celků a obchodních společností je stanoveno, že musejí být vlastníky vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu.

Žádosti o dotace je možné podat do 30. června 2017.

Výzva č. 8/2016: Průzkum, posílení a budování zdrojů pitné vody
 
 
Reklama