Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inteligentní systém zvyšování tlaku s nízkou celkovou spotřebou energie

V hustě osídlené krajině s rozsáhlou vodovodní sítí, množstvím potrubí, odboček a přípojek, a většinou i nestejného stáří a z různých materiálů poplatných době jejich instalace, je zásobování vodou často spojováno s rizikem úniku vody z potrubí. To vede k vysokým provozním nákladům. Provozní náklady lze snížit přesným řízením činnosti čerpadel tak, aby tlak v síti odpovídal jak technickému stavu sítě, tak aktuální spotřebě vody. Naše řešení je Wilo-SiBoostSmart Helix EXCEL, které výrazně snižuje celkovou spotřebu energie díky svým nejkvalitnějším komponentům (hydraulice a motoru) a také rozvaděči, který podporuje detekci úniků vody pomocí volitelného komunikačního rozhraní.

Wilo-SiBoost Smart Helix EXCEL


  • Systém s vysokou účinností s vysokotlakým odstředivým čerpadlem z nerezové oceli řady Helix EXCEL s integrovaným frekvenčním měničem od 25 Hz do maximálně 60 Hz
  • Vysoceúčinný EC motor (třída energetické účinnosti IE5 podle IEC 60034-30-2)
  • Systém s optimalizovanou hydraulickou částí čerpadla
  • Optimální nastavení systému pomocí extra ovládacího režimu Δp-v
  • Vylepšené monitorování a detekce úniků přes volitelné rozhraní s připojením SCADA
  • Maximální stupeň řízení díky použití ovládacího přístroje SCe s LCD displejem, jednoduchá navigace a nastavení pomocí otočného knoflíku
  • Integrovaná detekce chodu na sucho s automatickou deaktivací řídicí elektroniky motoru

Vysoká účinnost

Díky interakci mezi novým designem čerpadla, vysoceúčinnou hydraulikou a moderními EC motory spotřebuje tato řada čerpadel podstatně méně elektrické energie. To znamená, že celková spotřeba energie systému je výrazně snížena.

Provozní spolehlivost

Systémy zvyšování tlaku je třeba přizpůsobit celému spektru různých požadavků, takže dokonce složité vodní okruhy s velkým počtem spotřebičů jsou optimálně zásobovány za všech okolností. Doprava vody může zahrnovat dynamické tlakové ztráty a rizika úniku. V tomto případě může Wilo nabídnout svým zákazníkům nabídnout prvotřídní řešení pro provozní spolehlivost. Díky zdokonalenému monitorovacímu systému s extra novým řídicím režimem delta p-v a volitelným rozhraním k připojení SCADA umožňuje zákazníkovi detekovat netěsnosti nepřímo.

Tímto způsobem systém poskytuje včasné varování před možnými úniky, což vede k rychlejší reakci.

Snadné ovládání

Vyvíjíme řešení orientovaná na potřeby, zaměřená na budoucnost, pro systematickou a efektivní přepravu vody.

Inovativní řídící a regulační systém zajišťuje rychlou a pohodlnou obsluhu. To usnadňuje pravidelnou údržbu a má pozitivní vliv na provozní náklady.


WILO CS, s. r. o.
logo WILO CS, s. r. o.

Čerpadla a čerpací technika pro technická zařízení budov, průmysl a komunální oblast. Kompletní sortiment včetně integrované a externí regulace a dalšího příslušenství. Čerpadla oběhová na topení, chlazení a klimatizaci, cirkulační na TV.