Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém pro revizi potrubí a lokalizaci poruch

Společnost REMS nám na veletrhu Aquatherm Praha ukázala praktický mobilní kamerový inspekční systém pro analýzu poškozených trubek, kanálů, komínů a jiných dutých prostor. Zařízení nám předvedl Mojmír Böhm, jednatel společnosti REMS Česká republika.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Kamerový systém je určen pro kontrolu kanalizace, její průchodnosti a havárií potrubí, ale také k inspekci po provedených pracích čištění trubek a k převzetí nových instalací nebo oprav. Kamery jsou samonivelační a jsou vybaveny vysílačem pro detekci polohy a elektronickým počítáním metrů. Využít lze kamerové hlavy dvou velikostí pro průměry potrubí od 50 mm a do 150 mm. Sady se dodávají s dosahem 10, 20 a 30 m. Kamera se v potrubí pohybuje s osazeným nástavcem. Ty se dodávají v několika velikostech tak, aby se kamera nacházela pokud možno v ose trubky.

Součástí každého přístroje je monitor pro vyhodnocování v reálném čase a pro obsluhu kamery samotné. Kromě nastavitelnosti parametrů obrazu, jeho otáčení apod., je možné např. také upravovat svítivost ledek na kameře. Zařízení umožňuje pořizování fotografií, videa i hlasového záznamu, a to na SD kartu nebo díky možnosti bezdrátového připojení přímo do počítače.

 
 
Reklama