Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inteligentní bojlery pro každého

Poslední modely tzv. chytrých bojlerů nabízejí výhody elektronického termostatu ve spojení s možností připojení na HDO (snížená sazba elektřiny). Slibují tak znatelné úspory ve spotřebě elektrické energie. Uvažujete-li o pořízení bojleru, sáhněte po chytrém – smart modelu.

Inteligentní ohřívač vody s elektronickým termostatem
Inteligentní ohřívač vody s elektronickým termostatem

Běžné bojlery umožňují nastavit cílovou teplotu a na té pak udržují ohřátou vodu. To není výhodné, protože každý z nás se chová jinak a i odběr teplé vody se u každého liší. Smartbojlery zaznamenávají odběr teplé vody a tomu přizpůsobují průběh ohřevu. Odjíždíte-li pravidelně každý pátek mimo domov, váš ohřívač se tento zvyk naučí a v pátek bude ohřívat jen nutnou rezervu pro nenadálé události. Naopak, pokud u vás každý čtvrtek probíhá velký úklid a celá rodina si dopřává koupel, váš ohřívač ten den ohřeje vody raději o něco více.

Tento inteligentní systém dokáže snížit spotřebu elektrické energie až o 10 % oproti běžnému ohřevu. Tato vysoce sofistikovaná funkce ovšem vyžaduje připojení elektrické energie 24 hodin denně. V českých podmínkách je pro většinu majitelů bojlerů tento druh připojení netypický. Proto se na českém trhu objevují výrobky, které disponují inteligentními funkcemi i při připojení na HDO.

 
Elektronický termostat
Elektronický termostat

V době, kdy máme chytré telefony či dokonce automobily, je načase zamyslet se, zda se nesoustředit na „inteligenci“ zařízení, která každodenně ovlivňují náš rozpočet. V případě bojlerů nejde o nic složitého.

Český výrobce DZ Dražice dodává smart bojlery s inteligentními funkcemi využitelnými i pro připojení na HDO, elektronickým termostatem a řídící jednotkou s LCD displejem. Cenový rozdíl přitom není nijak zásadní a s ohledem na životnost těchto ohřívačů se Vám investice brzy vrátí.



Čestné uznání pro DZ Dražice - strojírna s.r.o.
Ohřívač vody „OKHE SMART“
společnosti DZ Dražice - strojírna s.r.o., Benátky nad Jizerou
získal Čestné uznání na veletrhu Aqua-therm Nitra 2012.

(po kliknutí se obrázek zvětší)


DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.
logo DRUŽSTEVNÍ ZÁVODY DRAŽICE - strojírna, s. r. o.

Značka DZ Dražice, která existuje již od roku 1956, je Vaší zárukou kvality, výkonu a hodnoty ohřívače vody. Základem filosofie společnosti DZ Dražice je spokojenost zákazníků s našimi ohřívači vody. Právě tato spokojenost patří mezi hlavní důvody věrnosti ...