Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elektronické bidety: Přehled produktů

Že vás vůbec nikdy nenapadlo mít na toaletě bidet? Považujete to za výsadu a zbytečnost? Ale na vašem zdraví vám záleží? Elektronické bidety šetří místo, vyznačují se jednoduchou instalací a přinášejí revoluci v hygieně do našich domovů. Dovolit si je může opravdu každý.

Asi není nutné připomínat, k čemu bidet slouží. Pokud vám vždy přišlo trochu krkolomné přesedat z jedné mísy na druhou, pak vězte, že elektronický bidet má oproti klasickému bidetu obrovskou výhodu. Elektronický bidet se instaluje přímo na záchodovou mísu, což znamená, že vám šetří místo v bytě a po vykonání potřeby nemusíte nikam přesedat, abyste se očistili.

VIDEO - Instalace elektronického bidetu

Instalace elektronického bidetu je velmi snadná a zvládne ji každý šikovný kutil. Každý elektronický bidet je vybaven návodem a balení obsahuje vše potřebné k instalaci. T-rozbočkou a pancéřovou hadicí, která je součástí balení, se bidet připojí na přívod vody a zapojí se do zásuvky.

Pomocí přiložených šroubů se do montážních otvorů v keramice, sloužících k instalaci toaletního prkénka, instaluje fixační platforma bidetu. Bidet se na tuto platformu pak již pouze nasune (platí pro bidety U-spa).

Podívejte se, jak vypadá instalace elektronického bidetu a jeho funkce


Video - Návod a instalace elektronického bidetu

Video - funkce a výhody elektronického bidetu

Technologie elektronického bidetu

Elektronický bidet je tedy přídavný bidet. Instaluje se přímo na toaletní mísu, a proto se skvěle hodí i do malých prostor, jako jsou například panelákové byty. Elektronické bidety nabízejí řadu uživatelsky příjemných funkcí.

  • Ovládají se pomocí dálkového ovladače nebo prostřednictvím bočních tlačítek
  • Mají jednu nebo dvě samostatné trysky s nastavitelnou polohou
  • Mají nastavitelnou teplotu vody a tlaku
  • Disponují funkcí masáže
  • Rodiny s dětmi uvítají speciální omývací program pro děti
  • Některé elektronické bidety jsou vybaveny funkcí filtrace pachů

Typy elektronických bidetů

Elektronických bidetů je více druhů. Záleží tedy na tom, co od bidetu očekáváte. Co se týká počtu trysek, jsou elektronické bidety vybaveny buď jednou, nebo dvěma tryskami, které jsou nastavitelné. To ocení především ženy, které mohou bidet využít také pro svoji intimní hygienu. Podívejme se teď alespoň na některé z konkrétních modelů trochu blíže.

Přídavný bidet UB-M400-Eco

Jde o přídavný bidet, který pro svůj provoz nepotřebuje elektrický proud. Je možné ho napojit na přívod teplé i studené vody. K vysunutí trysek je využíván tlak přívodní vody. Tento bidet ovšem nabízí jen základní funkce. Najdete na něm přehledné ovládání na postranním panelu.

Elektronický bidet Uspa 6210Cx, Uspa 6235Cx, Uspa 6030C, U-spa 7000Cx

Tyto elektronické bidety mají léty prověřenou konstrukci a jsou velmi odolné. Bidet se napojuje na přívod studené vody a zapojuje se do zásuvky 230/50Hz. Bidety jsou ovládány pomocí postranního panelu či dálkovým ovládáním a mj. jsou vybaveny i funkcí masáže, kterou oceníte jako prevenci zácpy nebo hemeroidů.

Elektronický bidet Cleanlet DB-752NA - Handicap

Tento elektronický bidet je určen také pro všechny s omezenou schopností pohybu. Postižení mohou pro snadné používání bidetu využít externí ovladač, které je možné umístit kdekoli v dosahu Cleanletu. Uživatel jej může ovládat loktem, sevřenou pěstí, nohou apod. Bidet se zapojuje na studený přívod vody a do zásuvky 230V/50Hz.

Více informací o elektronických bidetech najdete na www.elektronickebidety.cz/.
 
 
Reklama