Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

INO a VAL od společnosti Laufen: Minimalismus jako životní styl

Minimalismus je pojem, který je v poslední době často skloňován. Jeho hlavní myšlenkou je zjednodušit umělecké objekty do takové míry, aby dosáhly své zcela nepřikrášlené základní geometrické formy. V dnešní době však minimalismus není jen o umění, představuje nový životní styl, který oslovuje stále více lidí.

Zahrnuje názor, že člověk toho potřebuje mnohem méně, než ve skutečnosti má. Minimalista investuje do kvality, protože mu není cizí udržitelnost. Chce si koupit kvalitní kousky, které mu vydrží roky a taky se o ně náležitě stará.

Tento styl se promítá do všech stránek života, a to včetně zařízení interiéru. Příznivci minimalismu jej udržují skromnější a vzdušnější tak, aby v něm nebyly zbytečné rušivé prvky. Nejinak je tomu i u koupelen, které lze v duchu minimalismu kompletně zařídit. Stačí vsadit na čisté linie, geometrické tvary a volit jen takové doplňky, které jsou opravdu nutné. Přesně pro minimalisty je i nová kolekce INO a VAL od LAUFEN, která se tímto stylem inspirovala. Minimalistická provedení těchto sérií vás naučí jednoduchosti a lehkosti. Všechny novinky i další koupelnové produkty jsou k vidění v Prague Gallery v blízkosti náměstí I. P. Pavlova.

INO: Francouzský minimalismus v podání Toana Nguyena

Kolekce INO využívá jedinečných vlastností materiálu SaphirKeramik, který umožňuje ztvárnění minimalismu v maximální možné míře. Díky němu vyniká tenkostěnná keramika elegantními liniemi a nízkou hmotností při zachování všech vlastností běžné keramiky.





V kolekci INO můžete najít umyvadlo s hladkou odkládací plochou, které je nenáročné na údržbu, a přitom je prakticky navrženo pro snadné používání. Mimo jiné kolekce zahrnuje i umyvadla pro uchycení na zeď o šířce 450 nebo 560 mm a umyvadlové mísy o velikosti 350 nebo 500 mm, které lze prakticky zabudovat do nábytku.

Samostatně stojící vana, která je vyrobená z materiálu Sentec, se pyšní integrovaným podhlavníkem, díky němuž si dopřejete dokonalý relax. Prostorná oválná vana, která je dostupná v rozměrech 1700x750 mm a 1800x800 mm má ideálně nízkou hmotnost a je vyrobena pouze z jedné vrstvy, odlité z jedné formy, což dokazuje minimalistický zevnějšek tohoto výrobku. Tato koupelnová keramika zbytečně nezatíží vaši koupelnu, ale naopak jí dodá na prostornosti a čistotě.

Novinky v kolekci VAL: Umyvadla, rimless klozety i bidet či vana

I kolekce Val využívá skvělých vlastností SapirKeramik, a to hlavně designového potenciálu, se kterým skvěle pracuje Konstantin Grcic z Mnichova. Jemné oblé tvary, tenké okraje a lehce strukturovaný povrch výrobků kolekce Val vás jistě okouzlí, stejně jako okouzlily mnoho odborníků.





Pokud máte rádi jednoduchost a prostornost, do vaší koupelny se bude hodit obdélníkové umyvadlo z kolekce Val, které lze snadno uchytit na zeď a nabízí se dokonce v šesti různých šířkách od 450 do 950 mm. Oblý vnitřek a jemně zakulacené rohy umyvadla vám dopřejí nevšední zážitek při každém mytí. Dalším mistrovským kouskem z kolekce Val je obdélníková asymetrická umyvadlová mísa a částečně vestavěné umyvadlo obohacené o integrovaný úložný prostor. Součástí kolekce jsou i odkládací misky z materiálu SaphirKeramik, které skvěle poslouží jako prostor pro vaše oblíbené mýdlo.

Atmosféru v koupelně podtrhne samostatně stojící vana, která skvěle ladí s umyvadly z kolekce. Její jednoduchost spočívající v oválném provedení vám umožní zkombinovat tento výrobek téměř s čímkoliv. I přes minimalistické pojetí je vana z kolekce Val mistrovským designerským kouskem.  Je vyrobena z jedné vrstvy a formy z jedinečného materiálu Sentec s robustním povrchem. Celková hmotnost vany je tak velice nízká.

Kolekci pak nově doplňují klozety s rimless technologií, která je velmi jednoduchá na údržbu a zajišťuje maximální hygienické podmínky. K dostání je jak v závěsné, tak stojící variantě.