Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Trendy v koupelnovém nábytku – minimalismus a čisté linie

Nábytek je nepostradatelnou součástí každé koupelny. Nejen, že vám pomůže ukrýt vše, co nemá být na očích, ale při správném výběru může také perfektně doladit a podtrhnout styl koupelny. Aktuálním trendům stále vládne minimalismus a čistý design.

Populární jsou závěsné skříňky, které kromě moderního vzhledu nabízí také praktická řešení. Mezi barvami u koupelnového nábytku dominuje neutrální bílá, z dřevodekorů v posledních letech kralují světlé typy dřevin. Čím se řídit při jeho výběru, abyste neudělali chybu? Základem je vybírat nábytek vyrobený z materiálů vhodných pro použití v koupelně. Musí být odolný nejen proti mechanickému poškození, ale také proti vzdušné vlhkosti. Velkou pozornost proto věnujte materiálům, z nichž je vyroben. Sledujte kvalitu provedení, zkuste bezproblémové otevírání i zavírání dvířek a u závěsných skříněk sledujte také jejich nosnost. Zaměřte se i na praktičnost. Nábytek by měl poskytovat chytrá řešení a dostatek úložného prostoru. Pokud jste majiteli malé koupelny, ideální volbou jsou vysoké závěsné skříňky. V neposlední řadě věnujte pozornost designu. Svým stylem by měl nábytek ladit s celkovým pojetím koupelny a jeho barvy by měly korespondovat se zvolenými obklady a dlažbou. Trendy jsou jednoduché a čisté linie. V případě, že máte menší koupelnu nebo chcete nadčasovou klasiku, chybu určitě neuděláte, pokud sáhnete po nábytku v bílé barvě. Koupelnu nejen prozáří, ale také opticky zvětší. Jestliže upřednostňujete spíše přírodní tóny, ideální volbou bude nábytek s dekorem dřeva, který koupelnu příjemně proteplí.

A jak o koupelnový nábytek pečovat, aby vám vydržel dlouhé roky? V první řadě nesmí být nábytek vystaven dlouhodobému působení stojící či stékající vody i přesto, že je vyroben z kvalitních materiálů. Pokud jej během sprchování postříkáte, vždy ho utřete do sucha. Při úklidu pak nepoužívejte agresivní a abrazivní čistící prostředky, mohly by totiž nábytek poničit. Ideální je omýt jej jemnou látkou namočenou v mýdlové vodě a dobře vyždímanou. Poté nezapomeňte skříňky otřít do sucha.

Trendy minimalismus

Nábytek Cubito české značky Jika potěší všechny příznivce minimalistického stylu. Vyniká precizním zpracováním, zásuvky jsou opatřeny plnovýsuvnými pojezdy značky Hettich s tlumením dovírání, s celoživotní garancí kvality. Skříňky mají kvalitní dveřní panty a použité materiály zaručují vysokou vlhkuodolnost a dlouhodobou životnost. Nábytek je k dostání v moderním dřevodekoru dub nebo tmavá borovice, který vytváří dojem skutečného masivu, nebo v tradiční bílé barvě s vysoce lesklým lakem na čílkách. Na výběr máte také pestrou škálu kombinací různých typů skříněk a k dostání jsou i desky s výřezy pod umyvadla. Vedle vydařeného designu zaujme také svou praktičností. Skříňky pod umyvadlo mají vyšší zásuvky bez výřezu na sifon, díky čemuž se do nich vejde více předmětů. Rozměr zásuvek je zároveň praktický i pro uchování vyšších předmětů.

Nábytek Cubito české značky Jika
Nábytek Cubito české značky Jika

Nábytek Cubito české značky Jika
Nábytek Cubito české značky Jika

Moderní elegance

Nábytek z koupelnové série Mio značky Jika svým designem potěší milovníky moderního a elegantního stylu. Zaujme mimo jiné originálními promyšlenými výřezy místo úchytek, které mnohdy jen zabírají zbytečně místo. Nábytek je vyroben z kvalitních materiálů a má hrany lepené PUR lepidlem, takže je vysoce vlhkuodolný. Čílka nábytku jsou v dekoru ořech nebo v bílé barvě.

Nábytek z koupelnové série Mio značky Jika
Nábytek z koupelnové série Mio značky Jika
Nábytek z koupelnové série Mio značky Jika

Jednoduché čisté linie

Právě jednoduchostí a čistými liniemi se vyznačuje nábytek ze série Deep by Jika. Na první pohled vás okouzlí měkkými zaoblenými hranami. Zaoblený tvar mají i úchytky na nábytku, které příjemně padnou do ruky. Vybírat lze ze tří variant - bílé a dřevodekoru jasan nebo zlatý dub.

Nábytek ze série Deep by Jika
Nábytek ze série Deep by Jika

Stylově i v malé koupelně

Nábytek Tigo N je velkou novinkou značky Jika pro letošní rok. Charakteristický je harmonickým designem, který podtrhují také moderní pololesklé úchytky z kovu. Vyráběn je ve dvou variantách, a to v bílém provedení a dřevodekoru jasan. Zásuvky skříněk jsou opatřeny kvalitními pojezdy s tlumením dojezdu, takže se zavírají zvolna a tiše, a také maximálním výsuvem, který umožňuje snadný a bezpečný přístup k uloženým věcem. Díky rozměrům a přizpůsobivosti je navíc nábytek Tigo N skvělým řešením i pro malé koupelny.

Nábytek Tigo N je velkou novinkou značky Jika
Nábytek Tigo N je velkou novinkou značky Jika

Nábytek Tigo N je velkou novinkou značky Jika
Nábytek Tigo N je velkou novinkou značky Jika
Nábytek Tigo N je velkou novinkou značky Jika