Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elektrotvarovky Frialen® jako součást unikátního polygonu pro správce inženýrských sítí

Jsme rádi, že jsme mohli pomoci společnosti Radeton při výstavbě nového tréninkového polygonu pro všechny správce inženýrských sítí, jehož součástí jsou nyní i elektrotvarovky FRIALEN a tvarovky na tupo. Jak stavba začala uvidíte na videu.

Stavba již začala 1. etapou vodovodního potrubí, ale v budoucnu přibude ještě další část vodovodu, plynovodní potrubí, kanalizace, teplovod, kabeláž a také ropovod. Mělo by se tak jednat o nejkomplexnější polygon tohoto druhu. Budou zde probíhat školení odborníku z oblasti inženýrských sítí a bude možné simulovat poruchy a hledat úniky. Díky virtuální a rozšířené realitě lze využít plně digitálně zpracovaný 3D model polygonu. S pomocí tabletu, mobilu nebo virtuálních brýlí bude skutečně „vidět pod zem“ a danou situaci si tak bude možné prohlédnout na vlastní oči, ačkoliv se nachází v realitě skrytá pod zemí.

Podpořili jsme společnost Radeton, která polygon staví a dodali zdarma materiál pro spojování PE vodovodního potrubí – elektrotvarovky Frialen®tvarovky na tupo. Mezi dodanými tvarovkami jsou například elektrospojky, elektrokolena a T-kusy, závitové přechodové tvarovky, navrtávací odbočkové ventily DAV, navrtávací odbočkové T-kusy DAA, kulové kohouty, zemní soupravy a lemové nákružky s přírubami. Montážní technici byli zaškoleni přímo na polygonu ohledně správné instalace a také jsme zdarma zapůjčili veškeré potřebné montážní příslušenství. Během svařování byl využit nový svařovací přístroj FRIAMAT Prime 7. generace, který byl ovládán pomocí aplikace v mobilním telefonu. Ke všem svarům je tak následně dostupná elektronická dokumentace (např. svařovací protokol, fotografie, GPS poloha a další poznámky).

Na videu se můžete podívat, jak vypadala první fáze výstavby.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...