Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sanela: automatický proplach jako prevence proti Legionelle

Seznamte se s nebezpečnou bakterií Legionella, která se běžně vyskytuje ve vodovodním potrubí, ale může způsobit závažné problémy, nebo dokonce i smrt.

Legionelly jsou bakterie, které se běžně vyskytují ve sladké i slané vodě. Nejvíce se jim daří na teplých a vlhkých místech, takže se objevují hlavně ve vodovodním potrubí, ale také v klimatizacích, solárních sprchách a v dalších vodních zdrojích. Rozmnožují se ve stojaté vodě v teplotách od 20°C do 45°C.

Infikovat se je možné vdechnutím bakterie z aerosolu (kapénky vody rozptýlené ve vzduchu - např. mlha, pára). Stačí k tomu vodovodní kohoutek v umyvadle nebo ve dřezu, tekoucí voda ve vaně, sprchování či splachování toalety. 

Automatické vodovodní baterie a sprchy Sanela zabraňují množení bakterií včetně Legionelly díky automatickému hygienickému proplachu. To je ideálním řešením pro zdravotnická zařízení, ale také pro veřejné bazény a aquaparky, sportovní haly, wellness, kempy, hotely a penziony. Prostě všude tam, kde nevíte, kdy někdo naposled použil veřejnou sprchu, dřez v kempu nebo toaletu. S automatickým proplachem Sanela budete mít jistotu, že jste pro své zákazníky a uživatele těchto zařízení udělali maximum v prevenci.

Hygienický proplach můžete pohodlně nastavit pomocí přiloženého dálkového ovladače v rozmezí 6-168 hodin od posledního použití baterie. Kromě času sepnutí lze určit také dobu proplachu od 5 sekund až po 20 minut.

Automatické baterie a sprchy Sanela najdou využití také v běžné domácnosti či na víkendové chatě. Voda v potrubí nebude díky automatickému proplachu stagnovat, takže se můžete s klidným srdcem vydat na dovolenou či opustit svou víkendovou chatu.


SANELA spol. s r.o.
logo SANELA spol. s r.o.

SANELA spol. s r.o. je předním českým výrobcem kompletního sortimentu sanitární elektroniky. Hlavním cílem společnosti je uspokojit vysoké nároky zákazníků na moderní sociální zařízení a jejich vybavení ve spojení s vysokou hygienou a komfortní obsluhou.

 
 
Reklama