Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Spolehlivá vodárna Calpeda s atestem na pitnou vodu

Vodárna je zařízení, které slouží k zásobování objektu vodou. Pokud ovšem pořizujete vodárnu do domácnosti, jednoznačně dejte přednost té s atestem na pitnou vodu.

Ideálním příkladem spolehlivé domácí vodárny s atestem na pitnou vodu je vodárna Calpeda s nerezovým čerpadlem NGXM a tlakovou nádobou GWS. "Výrobky s atestem jsou v souladu se zákonem o ochraně veřejného zdraví. Výrobce, distributor či dovozce vodáren má podle tohoto zákona povinnost před uvedením produktu na trh ověřit výluhovým testem, zda vodárna odpovídá hygienickým požadavkům," upozorňuje Martin Křapa, obchodní ředitel společnosti Pumpa, která se na prodej vodáren, čerpadel i jejich servis zaměřuje více než 30 let.

Zmíněná vodárna Calpeda se kromě atestu na pitnou vodu může pyšnit tichým, a hlavně bezpečným provozem. "Rychlé odsávání vzduchu redukuje riziko vytvoření vzduchové bubliny kolem mechanické ucpávky, tímto způsobem je vyloučeno poškození mechanické ucpávky nedostatečným mazáním a chlazením," říká Martin Křapa.

Další výhodou vodárny je její nerezové čerpadlo verze NGX 3 a 4, které nasává vodu z hloubky 9,5 m za méně než 2 minuty. "Tato vlastnost umožňuje použití čerpadla s dlouhým sacím potrubím a bezpečný provoz při instalacích s běžnou nasávací výškou v nepříliš hlubokých vrtech také s dlouhým sacím potrubím na hladinou vody," uvádí Martin Křapa.

Jak již bylo zmíněno, vodárna Calpeda se ideálně hodí do domácností, ale vodu spolehlivě dodá i do rekreačních objektů nebo zavlažovacích systémů. 

Společnost Pumpa poskytuje pětiletou záruku na nádobu GWS a tříletou záruku na nerezové čerpadlo.

Více informací


PUMPA, a.s.
logo PUMPA, a.s.

Výhradní dovozce čerpadel a dalšího sortimentu pro ČR. Zastupujeme firmy Calpeda, Zenit, Speroni, Marina, Cadoppi, Cimm, Bugatti. Dále prodej a servis čerpadel Grundfos, Wilo a motory Franklin Electric. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis.

 
 
Reklama