Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jaké čerpadlo vybrat na zavlažování zahrady?

Nejčastějším úkonem na zahradě je její závlaha. Pokud nemáte malou předzahrádku, kterou pokropíte ruční konví, správné čerpadlo vám hlavně v létě ušetří moře námahy. Jak ale takové čerpadlo vybrat?

Výběr čerpadla začíná u zdroje vaší vody pro závlahu zahrady, kterým může být čistá či mírně znečištěná voda. O tom, jestli budete volit povrchové, ponorné nebo drenážní čerpadlo pak rozhoduje i to, jak hluboko i vzdálen je vodní zdroj.

Ponorná čerpadla
Ponorná čerpadla jsou částečně nebo úplně ponořena do vody. Používají se pro čerpání čisté nebo mírně znečištěné vody ze studny, vrtu nebo jímky. Díky svým výkonům se hodí i pro čerpání velkých objemů na dlouhé vzdálenosti. Ideálním příkladem takového čerpadla je LEO LKS. Potřebujete-li čerpat vodu na větší vzdálenost, pod větším tlakem nebo z větší hloubky - například z vrtané studny - zvolte produkt k tomu přímo určený, tedy čerpadlo do vrtu - např. LEO LDW.

Sudová čerpadla
Mezi ponorná čerpadla patří i čerpadla sudová, která slouží k čerpání dešťové vody ze sudu. „Sudovku“ ponoříte a nad hladinu většinou vyčnívá teleskopická trubice s kohoutkem pro plnění konví, nebo k trubici připojíte hadici.

Povrchová čerpadla
Tato skupina odstředivých čerpadel se neinstaluje do vody, ale mimo vodní zdroj, kdy s nimi lze čerpat v podstatě ze všech druhů vodních zdrojů. Ovšem kvůli fyzikálním limitům nejvíce z hloubky 8 metrů. Kvalitním povrchovým čerpadlem je např. LEO LKJ. Má ergonomický design, displej, předfiltr i ochranu proti chodu nasucho.

Speciální akce
Více o čerpadlech ideálních na zavlažování zahrady najdete na www.pumpa.cz, kde je v termínu 1. 6. - 30. 6. možné zakoupit čerpadla LEO LKJ a LEO LDW za zvýhodněnou cenu!

Více informací


PUMPA, a.s.
logo PUMPA, a.s.

Výhradní dovozce čerpadel a dalšího sortimentu pro ČR. Zastupujeme firmy Calpeda, Zenit, Speroni, Marina, Cadoppi, Cimm, Bugatti. Dále prodej a servis čerpadel Grundfos, Wilo a motory Franklin Electric. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis.

 
 
Reklama