Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Laufen CZ rozšiřuje výrobu v České republice, o kvalitní koupelnové vybavení je nebývalý zájem po celém světě

Výrobce prémiového koupelnového vybavení Laufen CZ navyšuje produkci v obou českých továrnách, ve Znojmě a Bechyni. V reakci na rostoucí poptávku napříč střední Evropou se zároveň rozhodl zvýšit i počet zaměstnanců.

„V posledním období v Česku zaznamenáváme skokový nárůst poptávky po produktech našich značek – Jika, Laufen i Roca. Růst vidíme nejen v České republice, ale také v Německu, Rakousku a Polsku. Současně navyšujeme i personální kapacity o desítky zaměstnanců v obou českých výrobnách,“ říká Luis Sergio Castro, generální ředitel Laufen CZ.

Společnost Laufen CZ zaznamenala růst už v letech 2020 a 2021, v průběhu celé pandemie. Řada společností napříč různými segmenty, ale i domácnosti, využily příležitosti a pustily se do plánované nebo odkládané rekonstrukce. „Na rozdíl od mnoha jiných odvětví, zažívajících stagnaci či pokles poptávky, se koupelnovému segmentu dařilo dobře, a to včetně prémiových produktů. V Laufen CZ jsme v průběhu let 2020 a 2021 zaznamenávali růst. S oživením ekonomiky a postupným návratem do normálu během roku 2022 jsou prozatímní letošní výsledky o to výraznější,“ uvádí Luis Sergio Castro.

Zájem roste nejen o keramiku, ale i koupelnový nábytek

V reakci na aktuální růst odhaduje Laufen CZ na konci letošního roku optimistické výsledky. „Již v roce 2020 jsme ve znojemské továrně vyrobili o 14 % víc koupelnového nábytku než v roce předchozím. Pozitivní výsledek jsem v roce 2021 zopakovali a mírně jej navýšili. V meziročním srovnání byl navíc loňský rok za posledních 10 let v sortimentu koupelnového nábytku tím nejsilnějším. Letos očekáváme nárůst až o 8 %. Laufen CZ jako uznávaná a stabilní společnost se tak zařadí mezi TOP 3 výrobce ve svém segmentu na českém“, upřesňuje očekávání Luis Sergio Castro.

S novou akvizicí další navýšení výroby

Skupina Roca Group, pod kterou se Laufen CZ řadí, navíc v průběhu roku 2021 učinila významnou akvizici. Odkoupila 75% podíl ve španělské společnosti Royo, která se specializuje na výrobu koupelnového nábytku a řadí se mezi evropské lídry v tomto segmentu, obzvláště na trzích ve Španělsku, Francii, Německu a Polsku.

„Akvizice se společností Royo je významným krokem vpřed. Skupina Roca Group tím ještě více upevní své vedoucí postavení na trhu koupelnových produktů. Pro Laufen CZ, zastupující na českém trhu značky Laufen, Jika a Roca, to znamená ještě větší objem výroby v obou továrnách. Akvizice je tak vedle růstu na středoevropském trhu dalším důvodem k navýšení výrobních a personálních kapacit v České republice,“ komentuje generální ředitel společnosti.

Více informací


 
 
Reklama