Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak na čištění infekčních vod

Hlavním zdrojem infekčních vod jsou zejména zdravotnická zařízení. V infekčních vodách se nachází nebezpečné organismy. Jaké bakterie a viry zde najdeme čtete v článku.

Infekční vody jsou definovány v normě ČSN 75 6406 definovány jako: takové odpadní vody, které obsahují choroboplodné zárodky takového druhu a v takovém množství, že vyžadují zvláštní opatření před vypuštěním do stokové sítě.

Uvádí se, že během posledních tří dekád bylo identifikováno přes 40 nových choroboplodných organismů. Mezi nejznámější patří bakterie rodu Legionella, nebo prvok cyclospora. Dále Escherichia coli, Salmonella ale třeba i Rotaviry a Noroviry. 

Před vypuštěním infekčních vod I. kategorie do městské splaškové kanalizace nebo do vodního toku je nutné provést řádné hygienické zabezpečení pomocí osvědčených postupů dezinfekce odpadní vody.

Firma EuroClean dokáže dodat komplexní řešení ČOV pro všechny typy takových odpadních vod, které je vždy individuálně navrženo na základě konkrétních parametrů vody a požadavků zákazníka.

Více o dezinfekci infekčních vod >>


EuroClean, s.r.o.
logo EuroClean, s.r.o.

Úprava vody a problémy spojené s úpravou a filtrací vody. EuroClean se specializuje na projekce, výrobu a dodávky technologických celků řešících nestandardní problémy investorů s vodou a vodním hospodářstvím.

 
 
Reklama