Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čerpací stanice vodárenské věže Děvín s kompozitními rošty a přechodovými lávkami

Vodárenská věž Děvín i čerpací stanice na pitnou vodu byla v první polovině roku 2021 rozsáhle rekonstruována. Čerpací stanice prošla nejen celkovou obnovou stavební části, ale i strojní technologie a elektrického vybavení.

Jednou z nových změn je umístění kompozitních konstrukcí pro zajištění údržby v přečerpávacím objektu. Přechodové lávky zajišťují bezpečný přístup do všech míst objektu. Kompozitní mřížkové rošty jsou uložené na terčích a umožňují pod zvýšenou podlahou umístění kabelových a jiných technologických vedení. Kompozitní materiály se používají především kvůli své odolnosti vůči korozi, nízké váze, snadné instalaci a nárokům na minimální údržbu. Rošty, které se používají, mají protiskluzovou úpravu a jsou bezpečné za mokra, mrazu i sněžení. Kompozitní profily i rošty jsou vhodné do vlhkého prostředí jako jsou přečerpávací stanice, čistírny, vodojemy. Jsou vhodné pro styk s pitnou vodou. Více informací o kompozitních konstrukcích pro vodohospodářský průmysl.

Více informací


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 
Reklama