Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Povolení domácí čistírny odpadních vod v roce 2021

Povolení domácí čistírny odpadních vod je proces plný nástrah a překvapení ze strany úřadů. Pokud nechcete ztrácet čas s úředníky, ozvěte se nám. Zajistíme projekt i povolení domácí čističky.

Povolení domácí čistírny odpadních vod (ČOV) je proces, bez kterého se neobejde žádná stavba domácí čistírny. Hned po projektantovi následuje úředník, který přezkoumá váš záměr, vyžádá si nespočet vyjádření a v několika měsících čističku povolí nebo zamítne.

Byť většina zájemců považuje povolení domovní čistírny odpadních vod za formální proces, protože jde o malou stavbu. Opak je pravdou. Povolení domácí čistírny je běh na dlouhou trať a může zabrat až 6 měsíců. Pokud o čistírně uvažujete máte dvě možnosti.

První variantou je povolení svépomocí. To znamená, že s projektem čistírny vyrazíte na úřady sami. Domácí čistička se dá povolit dvojím způsobem, buď klasicky vodoprávním řízením nebo zrychleným typem tzv. ohlášením. Oba druhy řízení mají svá pro a proti.

Druhou možností, jak povolit domácí čistírnu odpadních vod je tzv. inženýring. Kdy veškerá jednání za Vás zajistí projektant, vy pouze dáte projektantovi plnou moc. Pokud tedy nechcete ztrácet čas s nesmyslnou byrokracií, objednejte si k projektu domácí čistírny i povolení.

Co vám nabízíme:

  • Zajištění hydrogeologického průzkumu
  • Komplexní projektovou dokumentaci
  • Zapracování připomínek úřadů zdarma
  • Vyřízení povolení ČOV

Proč si vybrat Zakru:

  • S našimi projektanty můžete komunikovat online
  • Máme výborné ceny
  • Pracujeme rychle a spolehlivě, držíme termíny

Těšíme se na spolupráci s vámi. V případě zájmu o pomoc s projektem a povolením domácí čističky nám můžete rovnou zavolat na 605 340 247 nebo napsat na projekce@zakra.cz.


Zakra s.r.o.
logo Zakra s.r.o.

Zakra je vodohospodářská společnost zaměřující se na řešení odpadních vod pro rodinné a rekreační objekty. Pomůže Vám pokud řešíte projektovou dokumentaci k domovním ČOV, kanalizačním a vodovodním přípojkám nebo třeba ke studni.

 
 
Reklama