Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyplatí se jímka na vyvážení nebo je na čase najít nové řešení?

Žumpa nebo jímka je zastaralým způsobem likvidace odpadních vod. Vývoz jímky nedává především finanční smysl, navíc je potřeba uchovávat doklady o vývozu. Nahraďte jímku či žumpu čistírnou a ušetřete.

Jímka na vyvážení je tradičním řešením odpadu u rodinných domů a chat. Zároveň však také zastaralým, neekologickým a zároveň nejméně hospodárným řešením k vaší peněžence. Navíc od 1.1.2021 vstupuje v účinnost zákon, který přináší povinnost všem majitelům žump a jímek ukládat doklady o řádném vývozu jímky až 2 roky zpětně.

Žumpa nebo jímka na vyvážení odpadní vody pouze zadržuje a nijak je nečistí. Vezme-li v úvahu, že průměrný člověk spotřebuje za den až 120 litrů vody. Pak 4 obyvatelé domácnosti naplní 4 kubíkovou jímku za necelých 9 dní. Bezodtoká jímka je tak nejméně praktickým řešením.

Alternativou k vyvážení jímky pak je domácí čistírna odpadních vod (ČOV) nebo septik s biologickým filtrem. U rodinného domu se investice vrací již v druhém roce. Obě řešení umožňují likvidovat odpadní vody přímo na pozemku a přečištěnou vodu navíc využívat pro zalévání zahrady. Rádi Vám pomůžeme vybrat správné řešení, připravíme vám projekt a získáme povolení. Stačí se nám ozvat.

Co vám nabízíme:

  • Konzultaci řešení zdarma a návrh ideálního řešení
  • Komplexní projektovou dokumentaci
  • Zapracování připomínek úřadů zdarma
  • Vyřízení povolení pro domácí čistírnu nebo septik

Proč si vybrat Zakru:

  • S našimi projektanty můžete komunikovat online
  • Máme výborné ceny
  • Pracujeme rychle a spolehlivě, držíme termíny

Těšíme se na spolupráci s vámi. V případě zájmu o pomoc s projektem a povolením ČOV nebo septiku nám můžete rovnou zavolat na 605 340 247 nebo napsat na projekce@zakra.cz.


Zakra s.r.o.
logo Zakra s.r.o.

Zakra je vodohospodářská společnost zaměřující se na řešení odpadních vod pro rodinné a rekreační objekty. Pomůže Vám pokud řešíte projektovou dokumentaci k domovním ČOV, kanalizačním a vodovodním přípojkám nebo třeba ke studni.

 
 
Reklama