Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podzemní čistírna šedých vod v rodinném domě v Praze

Jedna z prvních aplikací čistírny šedých vod v podzemní variantě si našla svého majitele nedaleko hlavního města Prahy. Instalovali jsme ji v kombinaci s čerpací stanicí v rodinném domě.

Jedna z prvních aplikací čistírny šedých vod AS-GW/AQUALOOP v podzemní variantě si našla svého majitele nedaleko hlavního města Prahy. Instalovali jsme ji v kombinaci s čerpací stanicí v rodinném domě. Majitelé využili pro realizaci projektu dotačního programu Dešťovka.

Celá tato akce vyžadovala velmi individuální přístup a vše bylo navrženo na míru dle potřeb zákazníka. Šedá voda (sprchy, umyvadla, vany) je gravitačně odváděna do reaktoru čistírny a mechanicky se předčistí prostřednictvím filtru na vodu AS-PURAIN. V reaktoru čistírny je umístěna samotná filtrační jednotka, která zajišťuje filtraci a hygienické zabezpečení. Vyčištěná šedá voda (bílá) putuje do akumulace šedých vod, kde je připravena k následnému využití na splachování toalet. Celý systém je zálohovaný dopouštěním dešťových vod pro případ nedostatku šedé vody. Čerpání bílé vody zajišťuje nástěnná automatická čerpací jednotka AS-RAINMASTER, která si bílou vodu nasává z akumulace a dávkuje ji k toaletám. To je zálohováno pitnou vodou, kdyby nastala situace, že dojde bílá i dešťová voda. Vše funguje automaticky.


 
 
Reklama