Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém ACO Stormbrixx podporuje tvorbu podzemních vod

Systém ACO Stormbrixx v nepropustných vrstvách zadržuje předtím nashromážděnou dešťovou vodu a kontrolovaně ji odvádí. Při použití jako vsakovací objekt odvádí dešťovou vodu postupně do půdy a sice tam, kde spadne.


Systém ACO Stormbrixx podporuje obnovu podzemní vody a odlehčuje kanalizaci.

Dalším aspektem je decentralizovaná protipovodňová ochrana, která je podporována dočasným zachycením a kontrolovaným odváděním dešťové vody. Odpadají poplatky za odvod dešťových vod, které se ze zákona vybírají téměř ve všech regionech, protože dešťová voda díky odvodňovacímu systému ACO Stormbrixx zůstává na pozemku. V rámci systémového řetězce ACO systém ACO Stormbrixx podstatně přispívá k přirozenému koloběhu vody.

ACO Stormbrixx je modulární systém z polypropylenu, který se na jedné straně používá jako retenční zásobník dešťové vody a na druhé straně jako vsakovací objekt dešťové vody. Systém tvoří základní prvky, které se pomocí inteligentního „click“ systému pokládají ve svazcích, čímž se vytváří strukturální pevnost celého systému. Neomezená kontrola a údržba celého systému je možná díky jeho dobré prostupnosti. Ve srovnání s běžnými systémy snižuje stohovatelnost základních prvků náklady na dopravu a tím i produkci CO 2.

Potřeba místa ve skladu i na staveništi se tím sníží o více než polovinu.

ACO Stavební prvky spol. s r.o.
logo ACO Stavební prvky spol. s r.o.

Jako lídr na trhu hospodaření s dešťovou vodou a čištěním odpadních vod nabízí společnost ACO vždy řešení této problematiky. Kromě toho podporujeme také projekty v oblasti odvodňování zpevněných ploch a také dodávky stavebních prvků pro pozemní ...

 
 
Reklama