Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Designové odvodnění vstupních ploch moderní kancelářské budovy ASPIRA Praha

Zcela nově postavená administrativní budova v lokalitě Prahy 6 ctí principy udržitelnosti a cílí na akreditaci BREEAM Excellent a LEED Gold.

Štěrbinové odvodnění Aspira
Štěrbinové odvodnění Aspira

Projekt je také zaměřen na vysokou estetickou hodnotu uvnitř i zvenku objektu. Architekti i stavitelé budově s 10 nadzemními a 3 podzemními podlažími museli věnovat pozornost řadě detailů.

Jedním z nich byl i systém odvodnění dešťové vody ze zpevněných ploch. Odvod dešťové vody je zajištěn podélnými, převážně štěrbinovými, žlaby. Kombinace MEA nerezových štěrbinových krytů TSH a spodních žlabů z polymerbetonu TL1000 zajišťuje dostatečnou kapacitu a zároveň vyniká estetickým provedením při spojení dvou různých povrchů. Na celou akci byly dodány také ocelové obruby, polymerické žlaby s litinový roštem na podélnou venkovní terasu objektu a také nerezové vany do vnitřního odvodnění. Štěrbinový systém je architektonicky zajímavý způsob řešení odvodnění ploch na místech, která vyžadují funkční, ale téměř neviditelné řešení.

Systém štěrbinového odvodnění TSH v sobě spojuje odvodňovací žlab, který je skrytý v dolní části konstrukce a kryt, ze kterého je na povrchu vidět pouze úzká, téměř neviditelná spára se světlostí 10 – 20 mm. Vysokokapacitní žlab pod povrchem je přitom schopen odvést velké množství vody a zvládne i požadavky na vysoké zatížení (A15 – E600).

Více o štěrbinovém systému TSH MEA.


MEA Water Management s.r.o.
logo MEA Water Management s.r.o.

Komplexní hospodaření s dešťovou vodou. Firma nabízí odvodňovací systémy pro venkovní plochy z polymerického betonu, nerezové systémy pro gastro provozy, nerezové koupelnové žlaby, podlahové a střešní vpustě, vsakovací systémy a nádrže na dešťovou vodu, ...

 
 
Reklama