Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odstranění chloru i jeho sloučenin z vody

Chlór je již desítky let používaná a ověřená dezinfekce. Chlorování spolehlivě zamezuje množení bakterií a šíření infekčních onemocnění. Přidávání chlóru do vody však přináší i nevýhody.

Odstranění chloru i jeho sloučenin z vody

Chlor reaguje s organickými sloučeninami, které se ve vodě nacházejí a vznikají vedlejší produkty dezinfekce (trihalogenmethany - THM a halogenoctové kyseliny - HAA), které jsou potencionálně karcinogenní.

Filtrace aktivním uhlím

K eliminaci volného chloru slouží filtry s náplní aktivního uhlí AquaCarbon. Aktivní uhlí (adsorpční uhlí) je produkt vyráběný z uhlí, dřeva nebo kokosových ořechů. Chlor s uhlím rychle reaguje a odstraňuje se. Dechloraci vody je kromě úpravy organoleptických vlastností vody nutné provádět při mnoha aplikacích v oblastech potravinářství, technologické vody, teplosměnné okruhy, ochrana membrán reverzních osmóz atd. Filtry AquaCarbon lze také použít k odstraňování pesticidů, zbytků léčiv a jiných organických látek. Kromě toho zachycují těžké kovy (olovo, kadmium), některé jiné anorganické látky (např. sirovodík) či nerozpuštěné látky (zákal). Běžně se tedy používají jako druhý stupeň filtrace, jelikož dokáží zachytit i částice, které projdou přes běžný pískový filtr.


EuroClean, s.r.o.
logo EuroClean, s.r.o.

Úprava vody a problémy spojené s úpravou a filtrací vody. EuroClean se specializuje na projekce, výrobu a dodávky technologických celků řešících nestandardní problémy investorů s vodou a vodním hospodářstvím.

 
 
Reklama