Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Membránová čistírna odpadních vod AS-VARIOcomp 125 N ULTRA Bohumín-Vrbice

Účelem celé stavby bylo vyřešení problémové situace, která spočívala v nevyhovujícím stavu, kdy splaškové vody v zájmové lokalitě nebyly řádně čištěny a byly vypouštěny do přilehlého Vrbického jezera.

Membránová čistírna odpadních vod AS-VARIOcomp 125 N ULTRA Bohumín-Vrbice

V rámci stavby „Odkanalizování splaškových vod s čištěním na lokální ČOV v Bohumíně-Vrbici, lokalita ulice Krajní“ zajišťovala firma ASIO, spol. s r.o. kompletní dodávku strojně-technologické a elektrotechnologické části stavby sestávající z objektu komunální balené typové membránové ČOV pro 125 EO včetně čerpací stanice.

Čerpací stanice byla dodána v rozsahu 2 balených plastových dvouplášťových nádrží AS-PUMP v mezikruží s integrovanou výztuží. Po betonáži mezikruží se stávají nádrže samonosné. Jedna z nádrží plní funkci akumulační - vyrovnávací jímky průtoku, druhá plní funkci vlastní čerpací stanice se dvěma ponornými kalovými čerpadly v zapojení 1+1, obě nádrže jsou ve spodní části propojeny a obě jsou vybaveny česlovými koši pro mechanické předčištění odpadních vod a ochranu čerpadel. Část lokality je odkanalizována gravitačním nátokem do akumulační jímky, druhá část lokality do čerpací stanice.

Odpadní vody jsou pak společně čerpány na jemné přečištění strojně stíraného válcového síta s lisem na shrabky, které slouží zejména pro ochranu membránové sekce ČOV. Před válcovým sítem na výtlačném potrubí z čerpací stanice je umístěn indukční průtokoměr pro úřední měření množství odpadních vod. Z válcového síta již odpadní voda natéká gravitačně na balenou typizovanou ČOV.


 
 
Reklama