Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Oční vymývačky - stanice první pomoci - centrum záchrany

Hlavním smyslem BOZP je prevence - předcházení možným rizikům. Dosažení nulového rizika však není prakticky možné a proto je důležité využít všechny prostředky ke zmírnění následků případné nehody.

Oční vymývačky - stanice první pomoci - centrum záchrany

Na každém pracovišti, kde se používají nebezpečné látky, které by mohly poškodit nebo i jen ohrozit zdraví člověka, je nutné, aby v dosahu bylo centrum záchrany – tělní či oční sprcha nebo alespoň vymývačka.

Vymývačky s obsahem fosfátového pufru zajistí první pomoc při zasažení oka kyselinou nebo louhem, kdy může dojít k poškození oka již během několika sekund. Významné nebezpečí představuje také vniknutí cizích těles do oka, v tomto případě se využívají vymývačky se sterilním roztokem NaCl.

Vymývačky se snadno používají, jsou sterilní a hygienické. Díky pečeti láhev nelze použít opakovaně. Oční mušle zajišťuje při výplachu otevřené oko, s vymývačkami s nástavcem DUO lze provést výplach obou očí současně. Mohou být dodávány v různých velikostech, včetně držáku na stěnu nebo v různých typech stanic první pomoci – v sadách s další výbavou podle potřeb konkrétního pracoviště. K dispozici jsou i ampule pro výplach očí QuickRinse MINI se sterilním roztokem NaCl, jsou vhodné nejen do stanic první pomoci, ale také do kabelky nebo do kapsy a můžou tak být vždy po ruce.

Novinkou v sortimentu je sprej k výplachu očí a ošetření ran se sterilním roztokem chloridu sodného. Jeho výhodou je, že sprej může být použit několikrát, přičemž zůstává sterilní.

 
 
Reklama