Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úpravna vody pro domácnost AquaSoftener

Jediným trvalým a efektivním změkčením vody je změna skupenství látek ve vodě, kdy dochází pomocí úpravny vody k nahrazení iontů vápníků a hořčíku (příčina tvrdé vody) za nezávadné ionty sodíku.

Vlastní úprava vody v domácnostech je stále více poptávaný artikl. V mnohých oblastech je kvalita vody horší než by člověk očekával a i když nemusí být hned zdravotně nezávadná, může být chuťově nepříjemná, s vyšším obsahem železa a především tvrdá.  Největší zájem je tedy pochopitelně o změkčení vody. Vždy záleží na místě ale třeba na kvalitě potrubí, kterým je voda přiváděna.

Způsoby změkčení vody

Tvrdost vody je dána obsahem minerálů v ní rozpuštěných. Čím více jich je, tím je voda tvrdší. Ke změkčení tvrdé vody se používá několik metod a zařízení. Některé z nich (magnetické úpravny, galvanické úpravny) způsobí, že dojde ke změně skupenství minerálů v jehož důsledku jsou rozdrobeny na menší kousky, které se méně usazují. To však funguje jen dočasně než dojde ke styku s vodou teplou, kde se opět spojí.

Jediným trvalým a efektivním změkčením vody je změna skupenství látek ve vodě (iontová výměna), kdy dochází pomocí úpravny vody k nahrazení iontů vápníků a hořčíku (příčina tvrdé vody) za nezávadné ionty sodíku.

To umožňuje zařízení AquaSoftener a jeho jednoduchý princip. Úpravnu zapojíme na vstup vody do bytu, nebo objektu tak, že přerušíme stávající přívod vody a úpravnu napojíme na potrubí. Dále zavedeme PE hadici prací vody do odpadu. Řídící ventil zapojíme do běžné el. zásuvky 230V. V případě potřeby Vám zařízení namontujeme a spustíme.

Výběr přesného druhu úpravny vody AquaSoftener závisí především na Vaší spotřebě. Pokud si nejste něčím jisti, stačí napsat či zavolat, rádi Vám poradíme.


EuroClean, s.r.o.
logo EuroClean, s.r.o.

Úprava vody a problémy spojené s úpravou a filtrací vody. EuroClean se specializuje na projekce, výrobu a dodávky technologických celků řešících nestandardní problémy investorů s vodou a vodním hospodářstvím.

 
 
Reklama