Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Otevření nového prezentačního a školicího centra Geberit

Nové školicí a prezentační centrum Geberit je určeno pro montážníky, projektanty, architekty, investory i obchodníky. Sídlí v novém kancelářském centru Balabenka, v Sokolovské ulici č. 2408/222 v Praze 9.

Evropský lídr v oblasti sanitární techniky, společnost Geberit, otevřela ve čtvrtek 17. 5. 2012 nové Prezentační a školicí centrum pro Českou republiku v administrativní budově Balabenka v Praze.

Administrativní budova Balabenka je strategicky umístěna mezi ulicemi Sokolovská a Českomoravská na rozhraní dynamicky se rozvíjejících částí města - Prahy 8 a 9.


Nové prostory společnosti Geberit o velikosti 472 m2 nabídnou klientům přehled širokého sortimentu výrobků společnosti Geberit včetně produktových inovací roku 2012.

K otevření nových prostor řekl Ing. Vladimír Sedlačko, jednatel společnosti Geberit spol. s.r.o.:
„Jsem velmi rád, že můžeme našim klientům nabídnout příjemné a moderní prostředí, kde se mohou seznámit s produkty Geberit. Zajímavostí centra je testovací zóna Geberit AquaClean, v níž si mohou zákazníci osobně vyzkoušet toalety s integrovaným sprchovacím systémem a osoušením“.

Na slavnostním otevření nových prostor promluvil k hostům i Karl Spachmann, člen představenstva společnosti a vedoucí divize Sales Group Europe. V prezentaci mimo jiné uvedl:

  • Geberit má nadprůměrnou technologickou základnu a 138 let zkušeností. Společnost založil instalatér p.Geber a na začátku firmy byly i dva patenty - na zápachovou uzávěrku a napouštěcí a vypouštěcí ventil u splachovacích nadržek.
  • Dnes je Geberit společnost s celosvětovou působností, s odbytovými organizacemi ve 41 zemích.
  • ČR je zahrnuta ve firemních statistikách v regionu Centrální a východní Evropa, který reprezentuje podíl z celkového obratu 6,6 %. Pro srovnání: Rakousko činí 6,5 %, Německo 34,1 %, Itálie 9,4 %, Švýcarsko 13,9 %, Benelux 8,5 %. Geberit je na trhu v ČR od r. 1992, v r. 1993 byla otevřena první pobočka společnosti v Brně. V roce 2010 došlo k významným změnám v Geberit CZ, které vedly k novému zacílení aktivit na Prahu a Česko při zachování silné pozice na Moravě.
  • Vedení společnosti odhaduje, že podíl na trhu v ČR je cca 60-65 %.
  • Celkový obrat společnosti v roce 2011 byl 2 122,6 mil. CHF, z toho sanitární systémy činily 57 % a potrubní systémy 43 %.
  • Pro zajištění perfektní kvality a vývoje novinek je třeba investovat v 9 technologických oblastech: hydraulika, statika, hygiena vody, požární ochrana, akustika, technika zpracování, elektronika, simulační technologie a výrobní technologie

Koncern Geberit usiluje o zachování své pozice lídra mezi konkurenty v oblasti udržitelného rozvoje a chce i nadále jít ve svém oboru příkladem. Proto jsou produkty Geberit navrženy tak, aby šetřily energie a minimalizovaly dopad na životní prostředí.

V novém Prezentačním a školicím centru Balabenka rozhodně nejvíce upoutá návštěvníka rozlehlý centrální prostor, kde jsou umístěny vzorkovnice ovládacích tlačítek WC nádržek a pisoárů a tabule s jednotlými typy předstěnových systémů Geberit.

Zajímavosti o vybraných exponátech:

Modul Geberit Monolith
Modul Geberit Monolith v černé a bílé barvě
  • Modul Geberit Monolith umožňuje vytvoření moderně působící toalety bez náročných stavebních úprav.
    Jeho instalace je velmi snadná, rychlá a čistá. Geberit Monolith je možné napojit na stávající kanalizační a vodovodní potrubí bez zásahů do stavební konstrukce.
    Tímto způsobem lze jednoduše provést rekonstrukci starého WC se splachovací nádržkou umístěnou na stěně. Geberit Monolith je ideální pro renovace i novostavby a je kompatibilní se všemi běžnými typy závěsných i stojících WC mís včetně toalety Geberit AquaClean. Poskytuje tak maximální míru flexibility.
    Přední panel Geberit Monolith je z bezpečnostního skla ve čtyřech klasických provedeních – černé, hnědé, bílé a mátově zelené, boky a víko jsou z kartáčovaného hliníku a zaručují dlouhou životnost výrobku a podtrhují jeho čisté linie.
 Předstěnové montážní prvky Geberit
Předstěnové montážní prvky Geberit dávají svobodu v umístění zařizovacích předmětů
  • Předstěnové montážní prvky Geberit jsou vyráběny v celé řadě variant prů různé varianty zařizovacích předmětů, pro různé umístění ovládání splachování, s možností výškové úpravy WC mísy až o 8 cm atd. Předstěnové montážní prvky Geberit se snadno instalují a slouží jako nosná konstrukce pro všechny typy zařizovacích předmětů od umyvadel po závěsné WC. To navodí pocit většího prostoru i v malých koupelnách. Předstěnový systém dává zákazníkům svobodu v umístění zařizovacích předmětů.
    Montážní prvky pro WC Geberit mají velmi vysokou životnost, jsou extrémně spolehlivé a jsou navrženy tak, aby vydržely zatížení 400 kg.
  • Geberit nabízí pro toalety různé varianty splachování, které umožňují efektivní úsporu vody.
    Pomocí tlačítka Start/Stop lze množství splachovací vody dávkovat individuálně. U technologie splachování tlačítkem pro dvě množství vody lze volit mezi velkým a malým tlačítkem pro velké či malé spláchnutí. Pomocí moderního splachovacího systému lze snížit roční náklady spojené se spotřebou vody až o několik tisíc korun.

    Ovládací tlačítka Geberit Sigma pro splachování závěsných WC vzbuzují pozornost zákazníků svým vytříbeným designem. Pochromované kroužky kolem kulatých tlačítek Sigmy20 zvýrazňují jejich geniálně jednoduchý tvar. Tlačítko Sigma50 je možné dokonce vybavit vlastní dekorativní výplní a vytvořit tak naprostý originál. To vám poskytne nebývalou volnost při vytváření návrhu interiéru Vaší koupelny. Zajímavou představenou novinkou je bezdotykové ovládání s ovládací designovou deskou.

Čtěte rovněž článek z r. 2011: Ing. Vladimír Sedlačko k volbě budovy Balabenka

Geberit - nové Prezentační a školicí centrum Balabenka
Slavnostní přestřižení pásky nového Prezentačního a školicího centra Balabenka provedli pánové Karl Spachmann – Group Executive Board Head Division Sales Europe a Vladimír Sedlačko, Managing Director. Centrum bude sloužit pro obchodní partnery, architekty, projektanty, developery i instalatéry.
 
 
Reklama