Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rohový montážní prvek Duofix pro závěsné WC - důkaz, že Geberit myslí i na architekty

Každý architekt a projektant si ze své praxe určitě vybaví situace, kdy jej příliš málo místa, nepravidelný půdorys nebo netradiční prostorové uspořádání koupelny nutilo hledat jiné než obvyklé umístění sanitárních prvků. Jedním z takových řešení je i rohové umístění závěsných WC, jejich instalace je však často problematická.

Geberit i v tomto případě nabízí inovační, technicky dokonalé a prostorově variabilní řešení. Nástěnný rohový montážní prvek Duofix je samonosný, a proto jej lze připevnit buď ke dvěma stěnám, nebo může být instalován ke stěně jedné a vytvořit tak falešný roh, např. vedle vany nebo sprchy. Montážní prvek je možné v tomto případě instalovat jak těsně ke stěně, tak i s odstupem pro umístění odpadního potrubí.

Výhodou takového umístění je dostatečný volný prostor pro položení odpadního potrubí za montážním prvkem nebo po jeho straně. Variabilní je i úhel umístění - Duofix lze instalovat ke stěně pod úhlem od 30° do 60°. Profesionálové ve stavebnictví oceňují i možnost plynulého nastavení diagonálního rozměru od 56 cm do 76 cm, které umožňuje přizpůsobit instalaci rozměrům obkladů.

Rohový montážní prvek je tak díky variabilitě použití perfektním produktem nejen pro instalatéry, oceňující jeho snadnou a rychlou montáž, ale i pro architekty a projektanty.

Základem prvku je podobně jako u ostatních montážních prvků pro závěsná WC se značkou Geberit nová splachovací nádržka Geberit Twico 2. Nádržka je určena pro skryté zabudování do stěny a je u odborné veřejnosti oblíbená zejména díky originálnímu technickému řešení, usnadňujícímu montáž i případné zásahy v průběhu užívání.

I u Duofixu se uplatní jakékoli ovládací tlačítko pro splachování z nové kolekce Geberit. Rumba - plastové tlačítko s funkcí STOP je ideálně vyvážené, plastovou Sambu pro dvě množství vody poznáte - stejně jako tanec - podle dvojité elipsy, kovový Twist pro dvě množství vody je jedinečný svou elipsou přerušenou řezem, kovové Tango s funkcí STOP je vášnivé - ostré a hranaté. Architekt tak může zákazníkovi nabídnout nejen funkci, materiál a tvar, ale i několik barevných odstínů. Čerstvou novinkou navíc je ovládací tlačítko Mambo s nerezovou krycí deskou.

Rohové řešení montážního prvku pro WC je tak opět příkladem dokonalého spojení techniky a designu, které Geberit nabízí při řešení koupelen. Neboť s funkčním rohovým montážním prvkem a atraktivními ovládacími tlačítky lze rychleji a snadněji uskutečnit designérské sny a přání zákazníků týkající se prostorového řešení.


Geberit spol. s r.o.
logo Geberit spol. s r.o.

Systémy zdravotně technických instalací, vnitřní rozvody vody, kanalizace, instalační systémy, předstěnové instalace, splachovací systémy, armatury s automatickým uzavíráním, WC s integrovanými sprchovacími funkcemi Geberit AquaClean.