Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elektronický bidet pro zdraví a perfektní hygienu a jeho technologické výhody

Elektronické bidety se instalují přímo na toaletní mísu a jsou vybaveny řadou funkcí, které se mohou lišit v závislosti na konkrétním modelu. Můžeme je využít i v malých panelákových koupelnách a dopřát si stejný komfort a hygienu jako obyvatelé rodinných domů.

Dnes se vůbec nepodivujeme nad tím, že se pravidelně sprchujeme nebo si čistíme zuby. Zapomínat bychom ale neměli ani na pravidelnou a důkladnou očistu intimních partií po vykonání potřeby. O bidetu asi slyšel každý z nás. Novinkou je elektronický bidet, který řeší všechny nevýhody klasického bidetu.

Elektronický bidet a jeho výhody

Používání bidetu ovšem již dlouho není výsadou šlechty a bohatých lidí. Naopak se stává hygienickým standardem. Revoluce pak přichází právě v podobě elektronického bidetu, který odstraňuje nevýhody klasických bidetů.

Proč je výhodné mít doma elektronický bidet?

  • Šetří místo. Elektronický bidet umístíte na běžnou záchodovou mísu. Nemusíte tedy nikam přesedat jako v případě klasického keramického bidetu.
  • Snadná instalace. Při instalaci elektronického bidetu nemusíte nic bourat nebo předělávat koupelnu. Vše je jednoduché a rychlé.
  • Zvýšení osobní hygieny. Očištění vodou je mnohem důkladnější a jemnější než pomocí toaletního papíru.
  • Zdravotní přínosy. Očištění vodou je možné spojit s masáží intimních partií, což funguje jako prevence hemeroidů. Ženy ocení pozitivní přínosy v případě kvasinkové infekce nebo zánětů močového měchýře.
  • Šetří životní prostředí. Ušetříte toaletní papír a tím i životní prostředí. Jen pro zajímavost – k výrobě 1 kilogramu toaletního papíru se spotřebuje 300 litrů vody, 300 litrů vody, 2,7 kg dřeva, 1,3 g uhličitanu vápenatého, 85 g síry a 40 g chlóru.

Technologické výhody elektronického bidetu

Elektronické bidety jsou výhodné v tom, že jde o přídavné bidety, které se instalují přímo na toaletní mísu. Můžeme je tedy využít i v malých panelákových koupelnách a dopřát si stejný komfort a hygienu jako obyvatelé rodinných domů.

Elektronické bidety jsou vybaveny řadou funkcí, které se mohou lišit v závislosti na konkrétním modelu. Jmenujme však alespoň ty nejdůležitější:

  • Ovládání pomocí dálkového ovladače nebo bočními tlačítky. Nemusíte se tedy na bidetu různě kroutit a složitě otáčet, abyste si nastavili mytí, které odpovídá vašim potřebám.
  • Jedna nebo dvě samostatné trysky s nastavitelnou polohou. Trysku si nastavíte podle svého, což ocení ženy pro svoji intimní hygienu.
  • Nastavitelná teplota vody a tlak. Nemusíte se bát, že by to moc studilo nebo byl proud příliš silný.
  • Funkce masáže. Funguje jako stimulace tlustého střeva, což pomáhá při zácpě. Masáže oceníte i při hemeroidech.

Elektronický bidet a spotřeba vody

Při používání bidetu sice nespotřebujete tuny toaletního papíru, ale naopak doma zvýšíte spotřebu vody. Bude tento nárůst významný? Nikoli. Průtok trysky elektronického bidetu je kolem 900 mililitrů za minutu a očištění trvá asi půl minuty. Pokud byste očištění praktikovali ve sprše, byla by spotřeba vody mnohem vyšší.

Tip: Už jste přemýšleli, čím potěšíte rodinu letos o Vánocích? Záleží vám na jejich zdraví a hygieně? Pak je elektronický bidet tou správnou volbou! Více informací najdete na stránce www.elektronickebidety.cz.

 
 
Reklama