Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové kolekce Laufen letos poprvé v Čechách

Letošní 17. ročník Designbloku představí pod jednou střechou jak Superstudio, tak Openstudio a na celý týden otevře veřejnosti dveře Průmyslového paláce. Od 22. do 27. října se s unikátní technologií SaphirKeramik v Superstudiu představí také světoznámá značka koupelnového vybavení Laufen, která poprvé do České republiky přiveze své dvě novinky INO a VAL. Kolekci INO uvede sám designér TOAN NGUYEN.

Stejně jako v minulém roce, se i letos prestižní přehlídky designu a módy zúčastní přední značka koupelnového vybavení - Laufen. Návštěvníci budou moci obdivovat expozici, která v rámci oblíbených kolekcí Kartell by Laufen, Living by Laufen, VAL a INO představí rozšířené využití revoluční technologie SaphirKeramik. Produkty z tohoto materiálu se mohou pyšnit extrémně tenkými stěnami a zároveň vysokou odolností i pevností. Kolekci INO přijede představit její autor Toan Nguyen.

V rámci Superstudia se pro prezentaci svých exponátů Laufen rozhodl pro spolupráci s českým designérem, Michalem Janků. Ten ve své instalaci kombinuje materiály kovové konstrukce a barevného plexiskla, které skvěle podtrhuje čistotu použitého materiálu a nechává tak vyniknout detailům keramických exponátů.

Díky spojení Superstudia a Openstudia do jednoho prostoru se letos návštěvníci mohou těšit na opravdu bohatou přehlídku designu z celého světa. Designblok, jehož tématem je tentokráte „Svoboda“, ale nebude probíhat pouze v prostorách Výstaviště Praha Holešovice. V průběhu týdne bude otevřena řada dalších instalací na území Prahy, včetně velkých venkovních objektů v centru města.

Pokud návštěvníky přehlídka kolekcí Laufen zaujme, mohou navštívit také značkový showroom Prague Gallery na I. P. Pavlova, který je veřejnosti přístupný v průběhu celého roku. Zde kromě portfolia Laufen naleznou také španělskou značku Roca a českou značku Jika.

Designblok 2015 bude probíhat od 22. do 27. října. Podrobnosti o akci a místech konání jsou k dispozici na www.designblok.cz.