Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

NOVINKA: Kondenzační průtokový ohřívač vody ENBRA SFK s velmi úsporným provozem a regulací výkonu

Společnost ENBRA uvádí na český trh unikátní průtokový kondenzační ohřívač vody pro místa s vyšší spotřebou teplé vody. Zařízení s označením ENBRA SFK využívá kondenzační technologii ohřevu s účinností 105 %. Díky vysokému rozsahu modulace výkonu v rozsahu až 1:10 zaručuje ohřívač ENBRA SFK velmi úsporný provoz. V produktové řadě jsou tři výkonové varianty – 27, 34 a 50 kW.

Na českém trhu poměrně unikátní zařízení ENBRA SFK pracuje jako průtokový ohřívač vody, pro její ohřev však využívá výhod kondenzační technologie, a tím jeho účinnost dosahuje i hodnoty více než 100 %. Jeho výhodou jsou oproti standardní konkurenci velmi malé rozměry – celý ohřívač je rozměrově podobný běžnému plynovému kotli, přitom je schopný dodávat až 1 434 litrů teplé vody za hodinu při rozdílu teplot na vstupu a výstupu 30 °C. Zákazníci si mohou zvolit ze tří výkonových variant s maximálním výkonem 27, 34 a 50 kW.

„Ohřívače řady ENBRA SFK jsou velmi úsporné a zákazníkům umožňují velmi levnou přípravu teplé vody. Je to dáno hlavně kondenzační technologií ohřevu s vysokou účinností a také širokým rozsahem modulace výkonu v poměru až 1:10. Například ohřívač s maximálním výkonem 50 kW může při nízké poptávce po teplé vodě pracovat jen s výkonem 5 kW,“ popisuje možnosti regulace výkonu ohřívače Roman Švantner, produktový manažer společnosti ENBRA, která se zabývá prodejem, instalací a servisem otopné techniky. „Velkou výhodou je rovněž cena celého zařízení. Ve srovnání se zásobníkovým ohřívačem podobného výkonu a srovnatelné stálé dodávky teplé vody je ENBRA SFK několikanásobně levnější,“ doplnil Švantner.

ENBRA SFK
ENBRA SFK
ENBRA SFK

ohřevu vody dochází v patentovaném celonerezovém výměníku. Ten je vyroben z jediné nerezové trubky o průměru 28 mm a tloušťce stěny 0,8 mm. Jeho konstrukce – spirála z jednoho kusu trubky – zaručuje dlouhou životnost, a hlavně možnost účinného a jednoduchého čištění.

Průtokové ohřívače řady ENBRA SFK jsou určeny do míst s vyšší spotřebou teplé vody, jako jsou firmy, penziony nebo menší bytové domy. Obsahují proto také oběhové čerpadlo, které umožňuje cirkulaci vody v teplovodních rozvodech větších domů. Snadnou instalaci v nejrůznějších typech objektů pak kromě malých rozměrů zjednodušuje i možnost dlouhé délky odkouření – až 50 m. Právě délka odkouření totiž umístění podobných spotřebičů ve větších budovách často zásadně limituje.

 
Vybrané technické parametry ohřívačů řady ENBRA SFK
ModelENBRA SFK 28ENBRA SFK 34ENBRA SFK 50
Nominální výkon [kW]273450
Minimální výkon [kW]3,74,15
Rozsah nastavení teplot TV [°C]35–60
Stálá dodávka vody při rozdílu výstup/výstup 30 °C    [l/h]7929601 434
Rozměry š × h × v [mm]410×310×640410×330×640410×485×640
Hmotnost [kg]374450
Spotřeba el. energie [W/h]78

ENBRA, a.s.
logo ENBRA, a.s.

ENBRA, a. s. je lídrem v prodeji vodoměrů a v první trojce dodavatelů měřičů tepla. Nabízí sortiment tepelné techniky, vzduchotechniky, chlazení a fotovoltaiky. Je dodavatelem produktů i poskytovatelem služeb - patří k vedoucí trojici rozúčtovatelů nákladů ...