Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová řada zásobníků Panasonic AQUAREA TUV přináší energetickou úsporu až 75 %

Panasonic představuje nové zásobníky Aquarea TUV, složené z nádrže na teplou užitkovou vodu a zabudovaného tepelného čerpadla. Toto řešení, díky působivým úsporám energie a nákladů, představuje ideální náhradu za elektrické kotle.

Hlavní přednosti:

  • až 75% úspora energie
  • Návratnost investice cca 4 roky (oproti standardnímu bojleru)
  • Objem od 80 do 285 litrů
  • Dva typy: k montáži na zeď a volně stojící
  • Možnost připojení vnějšího zdroje vytápění
  • Dvojitá protikorozní ochrana

Tyto superefektivní, nízkoenergetické systémy přinášejí účinný ohřev teplé vody. Nádrž může ohřívat vodu do maximální teploty 55 °C a zajistí vysoký komfort po celý rok. Představují ekologické a vysoce efektivní řešení výměny starých kotlů a elektrických ohřívačů. Ve srovnání s elektrickými systémy dosahuje až 75% úspory a návratnost investice začíná kolem čtvrtého roku od instalace.


Toto řešení je postaveno na technologii tepelného čerpadla, energeticky nejúčinnějším a nákladově efektivním způsobu ohřevu vody, šetřící peníze a razantně snížující emise CO2. Aquarea TUV kombinuje v jedné jednotce malé tepelné čerpadlo a nádrž na vodu. To znamená, že instalace je rychlá, snadná a nevyžaduje potrubí s chladivem.


Modely určené k montáži na zeď jsou navrženy jako náhrada za elektrické ohřevy. K dispozici jsou v 80l, 100l a 120litrovém provedení, a připraveny k montáži přímo v kuchyni nebo koupelně. Pro snadnou obsluhu mají integrované digitální ovládání a program pro týdenní provoz.

Volně stojící jednotky mají kapacitu od 200 do 285 litrů. Tyto zásobníky mohou být připojeny až ke dvěma dodatečným zdrojům vytápění, jako jsou solární panely nebo vnější tepelná čerpadla, takže lze dosáhnout ještě vyšší účinnosti tohoto řešení. S touto jednotkou je možné použít odvod teplého vzduchu z ventilačního systému domu pro ohřev TUV a studený vzduch odvést z budovy nebo jej použít pro chlazení místností.


V Panasonicu si uvědomujeme, že ne vždy je pro montáž k dispozici velký prostor, a tak jsou jednotky navrženy s ohledem na tuto skutečnost. Díky relativně malým rozměrům nádrže, je možné instalovat tyto jednotky i do míst, kde to s elektrickými systémy není možné.

Jakub Šachl, Panasonic CZ, o nových zásobnících říká: “Tato nová řada nám umožňuje poskytnout majitelům domů řešení, které nabízí až 75% úsporu energie. Nádrže jsou nenápadné a mohou být instalovány v různých místnostech, v závislosti na požadavcích vlastníka domu. S jednoduchou údržbou během roku, budou zásobníky představovat pro majitele energeticky úsporný zdroj teplé vody řadu následujích let."

Pro další informace navštivte aircon.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.